Maar liefst zeven seizoen reed Nikolas Maes in het shirt van Etixx-Quick Step, maar afgelopen winter maakte hij de overstap naar die andere Belgische WorldTour-formatie. "Ik was toe aan een nieuwe wind, een nieuwe uitdaging in mijn carrière", blikt hij nog even terug op zijn overstap. "Ik ben nog altijd jong, 30 jaar, ik wil nog paar jaar koersen en ik had een nieuwe motivatie nodig. Bij dit team vind ik die dingen terug waar ik naar op zoek was. Er wordt veel aandacht besteed aan de jeugd ook, ik kan mijn ervaring doorgeven, hen mee ondersteunen."

Aan de zijde van Tiesj Benoot

Op sportief vlak hoopt hij ook "om in een minder strak harnas te komen qua taakverdeling". "Natuurlijk, je moet je altijd houden aan de richtlijnen van de ploeg, aan de ambities van het team, maar ik denk wel dat ik hier af en toe wat vrijheid zal krijgen en er ruimte zal zijn om zelf iets te proberen. En tot slot is er ook de factor Tiesj Benoot. Het feit dat hij hier koerst, heeft ook een rol gespeeld in mijn overstap. Ik ken hem intussen twee jaar, we zijn trainingsmakkers, bevriend en ik zie enorm veel potentieel in hem. Ik ben echt gemotiveerd om hem te begeleiden in de koers zelf en hem te adviseren daarbuiten. Ik hoop om hem te kunnen bijstaan in het klassieke werk."

Maes vertoeft sinds een vijftal dagen bij het team en zijn eerste bevindingen zijn heel positief. "Natuurlijk, het is nog maar een eerste indruk", zegt hij daarover. "Ik had een bepaalde (positieve) verwachting en die is zelfs een beetje overtroffen, een enorme meevaller dus en ik kijk uit naar de rest van het seizoen."

(Belga)