https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nikolas Maes 62ste in 8ste etappe Ronde van Spanje

Nikolas Maes. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Zico Waeytens werd 144ste en Jens Keukeleire moest het met een 147ste plaats doen.

Jasper Stuyven won de achtste etappe. Na 182,5 kilometer van Puebla de Don Fadrique naar Murcia was de 23-jarige Vlaams-Brabander de snelste in een massasprint. De Spanjaard Peio Bilbao werd tweede, de Fransman Kévin Reza derde. Tosch Van der Sande finishte als zesde, Pieter Serry als achtste.

De 25-jarige Colombiaan Johan Esteban Chaves behield de rode leiderstrui. Hij heeft tien seconden voor op de Nederlander Tom Dumoulin. De Ier Nicolas Roche is op 36 seconden derde.

De Ier Daniel Martin, voor aanvang van de etappe derde op 33 seconden, moest na een zware val op 50 kilometer van de finish de strijd staken. Ook de Amerikaan Tejay Van Garderen en Kris Boeckmans verdwenen door die val uit de wedstrijd.

Voor Stuyven is het de derde profzege, de eerste dit seizoen. In 2013 boekte hij rit- en eindwinst de Ronde van Alentejo (2.1).

Zondag overbruggen de renners 168,3 kilometer van Torrevieja naar Cumbre del Sol Benitatxell. De finish ligt op de “Muur van Cumbre del Sol”: drie kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van elf procent, met pieken tot achttien procent.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten