Nieuwelinge Malaika Feys wil seizoen in schoonheid afsluiten met medaille op BK tijdrijden

Malaika Feys. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 16-jarige Malaika Feys heeft dit seizoen lang moeten wachten op haar eerste wedstrijd. Pas begin juli in Dikkebus kon de Ingelmunsterse voor de eerste keer haar rugnummer opspelden.

“Tijdens de lockdown was het soms moeilijk om alle structuur qua trainingen te behouden”, aldus de nieuwelinge van Canguru-QTS-Air College CT. “Bovendien heb ik zelf corona gehad. Ik voelde me ziek, al viel dat in het gewone leven wel mee. Alleen was ik op training of bij inspanning heel snel vermoeid. Mijn hartslag ging meteen de hoogte in. Er zat niets anders op dan twee weken in quarantaine te gaan en de fiets aan de kant te laten.”

“Maar daarna ben ik er meteen ingevlogen. Ik wilde immers klaar zijn voor een eventuele vroegere herstart. En dat was dan ook het geval. In Dikkebus was het even wennen na al die maanden zonder wedstrijden. Bovendien had ik ook wat schrik. Wat waren de gevolgen van mijn ziekte? Hoeveel progressie hadden de andere meisjes geboekt? Maar uiteindelijk viel alles goed mee en kon ik vlot volgen.”

Naar juniores

De Ingelmunsterse deed het niet onaardig en behaalde heel wat toptienplaatsen. Maar ze bleef niet van pech gespaard. Twee weken voor het Belgisch kampioenschap in Koksijde viel ze opnieuw ziek uit. “Het is dus geen topjaar geworden”, kan Malaika er nog mee lachen. “Maar gezien de omstandigheden mag ik zeker niet klagen. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw een normaal seizoen beleven. Ik maak dan de overstap naar de juniores. Deze winter zal ik meer duurtrainingen inplannen zodat ik klaar ben voor deze nieuwe stap in mijn wielercarrière.”

Maar eerst ligt de focus nog op het BK tijdrijden in Borlo op zondag 25 oktober. “Ik hoop net als vorig seizoen op het podium te staan, al zijn de eerstejaarsnieuwelingen zeker niet te onderschatten. We zien wel wat het geeft. Ik zie het alvast helemaal zitten en blijf de komende weken goed verder trainen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.