Nieuwelinge Anna Bruneel bevestigt goed seizoen met elfde plaats op BK

Anna Bruneel. © foto Coghe
Redactie KW

Nog één koers en het seizoen zit er hoogstwaarschijnlijk alweer op voor Anna Bruneel. De 15-jarige renster uit Zwevegem hoopt zaterdag te kunnen zorgen voor een mooi sluitstuk in Lichtervelde. Met de conditie zit het alvast goed, dat bewees de eerstejaarsnieuwelinge zondag op het Belgisch kampioenschap.

Het is een vreemd jaar en het zag er lange tijd naar uit dat er in 2020 geen Belgisch kampioenschap voor meisjes georganiseerd zou worden. Uiteindelijk werd er toch een oplossing gevonden: op 20 september vond de nationale titelstrijd plaats in de straten van Koksijde. En daar zagen we een sterke Anna Bruneel aan het werk. Ze reed er naar een knappe elfde plaats bij de nieuwelingen.

“De juniores moesten een ronde meer afwerken en gingen eerst van start”, vertelt de Zwevegemse. “Net voor zij een eerste keer aan de streep zouden doorkomen, mochten ook wij vertrekken. Er kwam vrijwel meteen één juniore aansluiten, samen met haar zijn we goed blijven ronddraaien en gingen we spurten voor de zege. De andere juniores zijn er nooit meer bij geraakt. Een echte sprint zat er niet meer in voor mij, maar ik werd toch nog elfde. Een resultaat waar ik zeker content mee ben. Het was een vrij lastige koers in Koksijde. (lacht) Die Hoge Blekker gaat toch serieus bergop.”

Kort seizoen

En zo kan er nog een mooi einde komen aan het korte seizoen van de eerstejaarsnieuwelinge. Amper zeven wedstrijddagen heeft ze op de teller. “Het hele voorjaar heb ik moeten missen. Begin dit jaar kreeg ik af te rekenen met een keelontsteking en griep, waardoor ik een maand niet kon trainen. En toen ik er weer bovenop was, werd alles afgelast. Zeven koersen, waarvan één tijdrit, heb ik deze zomer kunnen rijden. En Lichtervelde wordt normaal mijn laatste. Dat is niet veel, maar ik ben wel tevreden met hoe ik daarin gepresteerd heb. Ik kan met vertrouwen toewerken naar het volgende seizoen”, besluit de renster van Gaverzicht-Be Okay. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier