Nieuwelinge Amalia Dewaele maakt zich na geslaagd wegseizoen op voor haar eerste cross

Amalia Dewaele. © foto Coghe
Redactie KW

Het wegseizoen zit erop voor Amalia Dewaele, maar veel tijd om uit te blazen krijgt de 15-jarige nieuwelinge niet. Zondag rijdt de Otegemse in Kasterlee al haar eerste veldrit.

Amalia Dewaele mag gerust spreken van een geslaagd wegseizoen. Ook al focust ze vooral op het veldrijden, de voorbije maanden behaalde ze toch enkele mooie resultaten. Op het BK werd ze 23ste en vorig weekend reed ze naar een 12de plaats in Lichtervelde. Maar wat vooral opviel was haar overwinning in de Memorial Igor Decraene begin september. “Die zege was echt onverwacht, want het was de eerste keer dat ik zo’n lange tijdrit reed. En specifiek trainen op die discipline doe ik ook niet. Het is wel een inspanning die dicht aanleunt bij het veldrijden. Een kleine 20 minuten in het rood gaan, dat doe ik graag. Tot nu toe focuste ik vooral op het veldrijden, maar die zege smaakt naar meer”, vertelt de renster uit Otegem.

Top vijf in veldritten

Maar dat zal iets voor volgend jaar zijn. Eerst nog een sterke winter in het veld afwerken, te beginnen zondag met de cross van Kasterlee. “Ik heb er heel veel zin in. De voorbije weken heb ik al wat op techniek getraind, want vorig seizoen was dat toch een werkpunt. Dat extra werk moet me helpen om straks een paar keer top vijf te rijden. Of er crossen zijn waar ik specifiek naar uitkijk? Niet echt. Het is een moeilijk jaar en er worden nog steeds wedstrijden afgelast. Ik bekijk het week per week en zal overal het beste van mezelf geven”, aldus de tweedejaarsnieuwelinge van Gaverzicht-Be Okay.

Wielrennen is de favoriete sport van Amalia Dewaele, maar niet de enige die ze beoefent. Amalia volgt les aan de sportschool in Kortrijk en heeft negen uur sport per week. “En daarin doen we van alles: zwemmen, atletiek, toestelturnen… Leuker dan gewone lessen, maar koersen staat toch op één“, knipoogt Dewaele. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier