Nieuweling Yoran Maertens droomt stiekem van West-Vlaamse crosstitel

Yoran Maertens. © foto Coghe
Redactie KW

De 15-jarige Yoran Maertens is sinds enkele weken aan het crossen en doet het beter dan verwacht. De Geluwenaar hoopt dit seizoen mee te doen voor de overwinning en droomt ook van een provinciale titel.

“Ik heb nu al drie crossen gereden en ik ben er echt wel content over. Ik had zeker niet verwacht om zo vroeg op het seizoen al mee te doen voor de top vijf. Ik wist wel dat ik redelijk goed ging zijn, maar zo goed, dat is toch wel boven de verwachtingen. Blijkbaar werpt de vele trainingsarbeid tijdens de coronalockdown zijn vruchten af.”

Yoran behaalde dit seizoen al een achtste stek in Herentals, een 25ste plaats in Vorselaar en een vijfde plek in Kasterlee. “Ik kijk uit naar dit weekend, dan start ik in Beringen. Op YouTube heb ik al een filmpje van het parcours gezien, het belooft er eentje voor krachtpatsers te zijn. Dat zou me moeten liggen.”

Titeldroom

De nieuweling van Onder Ons Parike hoopt deze winter een paar keer mee te doen voor podium of zelfs een overwinning. Stiekem jaagt hij ook op de provinciale titel. “Ook Middelkerke is een cross waar ik echt naar uitkijk. Vorig jaar reed ik daar een mooie wedstrijd, dan ga je daar natuurlijk graag terug”, aldus de leerling van het Koninklijk Atheneum Ieper, waar hij de richting sport volgt.

Ook deze zomer wist Yoran zich geregeld te tonen in de wegkoersen, niettegenstaande dat niet zijn hoofdactiviteit is. “Resultaten spelen op zich geen rol en spectaculaire uitslagen zijn er ook niet geweest, maar ik vond het al prachtig dat ik vlot kon meerijden in het peloton en nu en dan eens kon aanvallen”, aldus Yoran, die zijn carrière begon als 12-jarige aspirant, aanvankelijk enkel als crosser. “Toen interesseerde de weg me niet, maar nu vind ik het wel toffer. Cross blijft mijn hoofdactiviteit en daar heb ik ook het meeste ambitie in, maar ik kan nu ook wel genieten van een wegkoers“, besluit de Geluwenaar. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier