Nieuweling Victor Delbarge mikt op een topvijfplaats

Nieuweling Victor Delbarge kan terugblikken op een goede start van zijn veldritseizoen met onder meer twee negende plaatsen. Toch mikt de Kortemarkenaar nog iets hoger.

Victor Delbarge. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Ik mik toch nog eens op een topvijfplaats of zelfs een podium”, steekt Victor Delbarge zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Als ik blijf groeien zoals ik bezig ben, zit dat er wel in.”

Intussen worden de parcoursen al zwaarder. “Het mag voor mij goed nat liggen. Ik heb graag enkele stroken waar je moet lopen. De zware crossen komen er nu aan en ik denk dat ik daar beter in ben. Vorig jaar ging het ook goed toen het natter lag. Nu kan ik een verschil maken tegenover de andere crossers.”

De Kortemarkenaar zette de overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen. “Die overgang verliep meteen vlot. Ook volgend jaar maak ik nog de combinatie met het wegseizoen. Bij de juniores zal ik dan een keuze maken. Ik denk toch dat ik een fulltime crosser ben. In de zomer zal ik vanaf april terug opbouwen met enkele wegwedstrijden. Als het crossseizoen halfweg of eind februari ten einde loopt, zal ik enkele weken rust inlassen om dan stilaan opnieuw te beginnen.”

Weekend rust

Vorig weekend hield Victor een weekend de benen stil. Welgekomen rust. “De cross was in Boortmeerbeek en ik rijd enkel crossen in Oost- en West-Vlaanderen. Mijn papa voert me altijd naar de crossen en staat steeds voor me klaar. Ik ben hem daar ook dankbaar voor. Komend weekend rijd ik in Wachtebeke. Binnen twee weken volgt de wedstrijd in Koekelare. Verder kruiste ik ook nog de Mollecross in Zarren en die in Lichtervelde aan. Naar die wedstrijden kijk ik toch wel uit. Bij de aspiranten reed ik al in Lichtervelde en Koekelare. Die in Zarren was er toen nog niet.”

Bij een goede dag zit een topvijfplaats er alvast in. “Toen ik negende eindigde, reden de toppers ook mee. Zijn zij eens niet aanwezig, kan ik wel eens meestrijden voor een plaats in de top vijf. Ik ben niet top, maar ook geen middenmoot. Ergens tussenin”, besluit de crosser bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare. “Zolang ik kan, blijf ik bij die ploeg rijden. Ik voel me er uitstekend.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.