Nieuweling Troy Timmermans is klaar om te koersen, ondanks polsbreuk tijdens lockdown

Troy Timmermans. © foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Troy Timmermans maakt dit weekend zijn rentree. De 15-jarige Leffingenaar bleef tijdens de lockdown aan zijn conditie werken, maar moest door een polsbreuk toch even gedwongen rust nemen. “Maar dat heeft weinig invloed gehad, mijn conditie is weer even goed als ervoor.”

De renner van CT Houtland-Westkust kwam op 1 juni ten val op training. “Er was een verhoging, een bultje, dat ik te laat gezien had. Door die breuk aan mijn rechterpols heb ik toch een tweetal weken niet getraind. Daarna volgde een weekje op de rollen en nu ben ik al twee weken weer op de weg aan het trainen. De conditie is redelijk goed, denk ik.”

Dit weekend mag Timmermans na ongeveer vier maanden eindelijk weer een rugnummer opspelden. “Ik had voor corona al drie koersen gereden. In de eerste twee moest ik er nog een beetje inkomen, maar van mijn prestatie in de derde wedstrijd was ik content. Zaterdag start ik in Sint-Antelinks (een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Herzele, red.) en zondag doe ik mee in Roeselare.”

Werken

Over zijn doel voor het ingekorte seizoen is de Leffingenaar duidelijk. “Ik wil proberen een koers te winnen. Daarnaast mik ik ook op de top tien op het PK tijdrijden in Ruddervoorde.” Troy kijkt vooral uit naar de wedstrijd in Werken, waar hij vorig seizoen in september de tweede plaats veroverde. “Aan die podiumplaats heb ik een heel goed gevoel overgehouden. Het is voorlopig inderdaad mijn mooiste herinnering als renner. Daar wil ik dus graag weer goed rijden.”

Troy Timmermans zette pas als laatstejaarsaspirant zijn eerste voorzichtige stapjes in het wielerpeloton. Sindsdien zitten zijn uitslagen en zijn prestaties steeds in stijgende lijn. “Ik ben nog gegroeid als renner. Qua kracht ben ik sterker geworden en ook qua uithouding. Ook mijn gebrek aan explosiviteit is niet meer zo’n probleem.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier