Nieuweling Tibo Vancompernolle heeft start van veldritseizoen niet gemist

Tibo Vancompernolle. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 14-jarige Tibo Vancompernolle heeft zijn debuut bij de nieuwelingen niet gemist. De Meulebekenaar hoopte dit seizoen eens top tien te rijden, maar debuteerde in Herentals met een vierde stek. Het seizoen staat nu on hold, maar de renner van Callant-Pauwels Sauzen richt zijn vizier op het BK in eigen dorp op zaterdag 9 januari.

“De voorbereiding op de cross duurde langer dan normaal, want de eerste crossen werden meteen afgelast”, opent Vancompernolle, die in de zomer enkele wegkoersen en mountainbikewedstrijden meepikte. “Het was dus koffiedik kijken hoe het in die eerste crossen zou gaan. Dat ik dan in Herentals meteen vierde zou worden, had ik niet verwacht. Ik had geluk met de loting, waardoor ik vooraan mocht starten en dat is cruciaal. De week erop in Vorselaar had ik pech en stond ik achteraan. Dat ik daar nog achtste werd op 63 deelnemers is een heel mooi resultaat.”

Daarna behaalde de Meulebekenaar nog een twaalfde plaats in Kasterlee en elfde stek in Hechtel. “Vier crossen heb ik dus al kunnen rijden, wat heel weinig is. Maar meer wedstrijden waren er gewoonweg niet. Het is nu zelfs al twee weken geleden dat ik nog eens heb kunnen koersen. Ik keek enorm uit naar volgende week, want dan stond met Rijkevorsel en Ardooie een dubbel weekend gepland, maar met de nieuwe maatregelen valt dat ook al in het water…”

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar Tibo laat de moed niet zakken. Het Belgisch kampioenschap in eigen Meulebeke staat met stip in de agenda. “Een BK in eigen dorp, veel mooier kan het niet. Het parcours daar heeft weinig geheimen voor mij. Ik ga er vaak trainen en ben ieder jaar van de partij op de Berencross. Dat moet het hoogtepunt van mijn seizoen worden.”

“Wat mijn ambitie daarnaast nog is? Nog zoveel mogelijk crossen. Bij de start mikte ik op de top tien, maar dat is me nu al twee keer gelukt. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken”, besluit Tibo, die metaal volgt aan het VTI in Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.