Nieuweling Milan Lenaers kijkt uit naar de echte moddercrossen

Milan Lenaers. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Milan Lenaers is bezig aan zijn eerste jaar bij de nieuwelingen in het veld. De eerste crossen was het nog zoeken, maar nu komt de renner uit Beveren-aan-de-Ijzer op dreef. Vorig weekend moest hij nog passen door ziekte, maar zondag is hij terug van de partij. Klaar om er opnieuw stevig in te vliegen.

De 14-jarige Milan Lenaers is al jaren zot van de koers. Het begon allemaal toen hij op zijn vijfde met een kameraadje ging BMX’en en sindsdien heeft de wielermicrobe hem nooit meer losgelaten. Van zodra hij kon, nam hij deel aan veldritten en wegkoersen en dat deed hij zeker niet onaardig. Ondertussen is hij bezig aan zijn eerste winter bij de nieuwelingen en kan hij al eens proeven van het echte werk.

“Mijn eerste crossen waren wel wat minder”, vertelt Milan. “Het waren vooral snelle omlopen en het tempo lag veel hoger dan bij de aspiranten. Maar nu de modder eraan komt, gaat het terug de goede kant op. Mijn beste prestatie tot nu toe leverde ik dan ook in Gavere. Op een lastig parcours met een technische afdaling en een zware beklimming kon ik toch nog van ver terugkomen. Door technische problemen moest ik wisselen van fiets en verloor ik een pak plaatsen. Het stemt me dan ook tevreden dat ik nog kon opschuiven en ik ben hoopvol voor het vervolg van het seizoen. Vooral Diegem en Zonnebeke zijn twee veldritten waar ik al naar uitkijk.”

Grote wielerfan

Milan is niet alleen zelf een wielrenner, hij is ook een fervente wielerfan. Zo probeert hij na zijn eigen wedstrijd zoveel mogelijk ook die van de profs mee te pikken. En dan is er één man die hij extra hard aanmoedigt. “Ik heb het wel voor Tom Meeusen”, knikt de nieuweling uit Beveren-aan-de-Ijzer. “Iemand met een enorme techniek en die zich altijd geeft. Ik vond het dan ook fantastisch om hem in Hamme naar een tweede plaats te zien knokken. Hopelijk is hij nu vertrokken voor een reeks mooie resultaten.”

Veel steun

Zelf kan de renner van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare ook op de nodige steun rekenen. “Het is leuk om te weten dat je familie achter je staat”, vervolgt Milan. “Vooral mijn oma is een grote fan. Ze probeert zoveel mogelijk van mijn koersen mee te pikken. Ook vanuit de ploeg en mijn school word ik trouwens uitstekend begeleid. Ik zit in mijn derde jaar aan het MSKA in Roeselare en volg daar de richting brood- en banketbakkerij met de optie wielrennen. Op dinsdag gaan we drie uur trainen en ik amuseer me wel met het bakken. Maar stiekem droom ik er natuurlijk van om ooit prof te kunnen worden”, besluit de gedreven veldrijder uit Beveren-aan-de-Ijzer. (BVS)