Nieuweling Miel Dekien kent prima seizoen

Miel Dekien. © foto Coghe
Redactie KW

Ook voor Miel Dekien staan er een tijdje geen wedstrijden op het programma. De 14-jarige Houthulstenaar was uitstekend op dreef, want van de zeven crossen die hij reed, wist hij er één te winnen. En in Oostende behaalde hij een tweede plaats op de mountainbike.

Een stuk of vijf wegkoersen, twee mountainbikewedstrijden en zeven veldritten, dat is de voorlopige balans voor Miel Dekien. Het is niet veel, maar wel voldoende om op te vallen. Hij won een veldrit bij de nevenbond LRC, in Nazareth, en in de mountainbikewedstrijd van Oostende reed hij naar de tweede plaats. “En daar ben ik best tevreden mee”, knikt Miel. “Als ik top tien kan rijden, ben ik content. En dat is me toch al een paar keer gelukt. Maar het is jammer dat er niet meteen een nieuwe ereplaats zit aan te komen. Hopelijk wordt de situatie in ons land snel beter en kunnen we in januari weer crossen.”

Dat zal Dekien dan wel in een nieuwe outfit doen. De eerstejaarsnieuweling maakt straks de overstap van YCT Middelkerke naar Cyclocross Team MJ-Wood. “Niet dat het bij mijn huidige ploeg niet plezant is, maar bij MJ-Wood wordt het iets praktischer. Mijn nonkel Laurens Versteele is er trainer, de trainingen vinden plaats in Houthulst en ik vind er een pak vrienden terug. Ik zal er mij zeker amuseren.”

Minder plezant was wat enkele maanden geleden gebeurde. Miel was samen met zijn broer en een vriend aan het trainen toen hij werd aangereden door een auto. “Ik reed links van mijn vriend en mijn broer zat in ons wiel. Het was op een redelijk brede baan, maar die auto kwam aan hoge snelheid aangereden en toen hij ons voorbijstak, raakte hij mijn rug met zijn rechterspiegel. Ik kwam ten val, mijn pedaal was afgebroken, mijn schoenen waren gescheurd en mijn helm was gebarsten. En ik had wat last van mijn ribben. Maar het ergste vond ik dat die bestuurder gewoon is doorgereden. Gelukkig heb ik er niets aan overgehouden”, besluit de leerling wiskunde-wetenschappen aan het Sint-Aloysiuscollege van Diksmuide. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier