Nieuweling Maxim Neyt heeft zin in thuiskoers in Langemark

Maxim Neyt hoopt zich klaar te stomen voor een goede winter. © foto Coghe
Redactie KW

Ook de 15-jarige Maxim Neyt is terug aan het seizoen begonnen. De tweedejaarsnieuweling legt zich vooral toe op de cross en reed in Roeselare pas zijn eerste wegkoers van het jaar. Een groot succes is dat niet geworden: hij moest na een valpartij de strijd staken. Zijn deelname aan de thuiskoers in Langemark komt echter niet in gevaar.

Ook voor Maxim Neyt heeft de competitieloze periode lang genoeg geduurd. Even op adem komen na het veldritseizoen was dan wel ingecalculeerd, het waren soms behoorlijk lange dagen. “Op zich viel de verveling wel mee”, vertelt Maxim. “School viel weg, maar die tijd heb ik proberen op te vullen met veel en goed te trainen. En het plan was toch om pas na het voorjaar terug in competitie te treden. Maar ik heb het koersen natuurlijk wel gemist. Normaal probeer ik zoveel mogelijk wedstrijden op tv te volgen, maar dat zat er nu dus niet in. Ik was dan ook heel content toen de nieuwe kalender werd aangekondigd. Hopelijk blijft het coronavirus onder controle en kan ik vanaf augustus weer volop genieten van mijn favoriete sport.”

Halve thuiskoers

En ondertussen zelf ook nog wat koersen. De tweedejaarsnieuweling van CT Luc Wallays-JRR reed in Roeselare zijn eerste wegkoers van het jaar en kan met een tevreden gevoel terugblikken. “Het ging behoorlijk vlot. De benen voelden goed aan, alleen jammer dat ik halfweg koers ten val kwam. De renner voor me slipte in een bocht en voor ik het wist, lag ik er. Ik kwam er zonder veel erg vanaf, maar mijn wedstrijd was wel over.”

Gelukkig krijgt Langemarknaar al snel een nieuwe kans om zich te tonen, op amper een paar km van zijn huis dan nog wel. “Ik heb er echt wel zin in en ben het parcours al gaan verkennen. Ik wil er vooraf geen resultaat aan vastknopen, maar ik zal alles geven”, besluit Maxim Neyt. (BVS)

Koers op Hagebos

Op zondag 19 juli organiseren de Hagebosvrienden een oefenwedstrijd voor nieuwelingen over 61,2 km. Start om 15 uur, aankomst iets over 16.30 uur. Alle koersformaliteiten gebeuren in de tent in de Groenestraat bij organisator Jean-Marie Callewaert.

Parcours (6,8 km): Groenestraat, Ieperstraat, Boezingestraat, Donkerweg, Groenestraat, Diksmuidestraat, Boezingestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier