Nieuweling Jari Ghesquière wil vooral uitrijden in eigen Gistel

Jari Ghesquière. © foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsnieuweling Jari Ghesquière is zondag in Kruisem eindelijk aan zijn seizoen begonnen. De 14-jarige Gistelnaar had een lastige dag, maar is tevreden over zijn conditie.

“Tijdens de coronaperiode ben ik normaal blijven trainen. Het waren vooral duurtrainingen en nu de laatste tijd weer meer interval.” Tijdens zijn seizoensopener zat de renner van Noordzeemeeuw snel in een lastig parket. “In de eerste ronde was er al een scheur in het peloton. Ik zat er jammer genoeg achter en heb niet uit kunnen rijden. De benen voelden ook niet zo heel goed aan.

Stress

In zekere zin was die mindere eerste wedstrijd geen verrassing voor Jari Ghesquière. “Ik heb vaak last van stress voor de eerste koers van het seizoen. Nochtans voel ik me vooraf heel normaal, maar tijdens de wedstrijd is het toch een ander gevoel.”

Deze maand start de eerstejaarsnieuweling nog in Langemark, Moorslede en het eigen Gistel. “Eigenlijk kijk ik daar niet speciaal naar uit, want bij de aspiranten was Gistel eigenlijk altijd mijn slechtste koers. Ik weet niet hoe het komt, misschien ook door de stress. Voor mij is het dus een wedstrijd als een ander.”

Werken aan explosiviteit

Ghesquière hoopt in dit ingekorte seizoen toch weer wat stappen vooruit te zetten. “Ik merk wel dat het anders is dan bij de aspiranten. Vooral de afstand en de hogere snelheid is toch aanpassen. Ik hoop dit seizoen gewoon nog een wedstrijd uit te rijden. Op mijn favoriet parcours liggen er niet te veel scherpe bochten, zodat ik niet elke keer moet optrekken. Met de ploeg doen we soms korte intervaltrainingen, om aan die explosiviteit te werken.”

Jari traint soms ook samen met zijn twee jaar jongere broer Aaron. “Als ik ga losrijden, is het voor hem een gewone training. Hij is iets minder met de koers bezig, want hij voetbalt bij KV Oostende. Soms geef ik hem wel tips, maar hij heeft het niet zo graag als ik dat doe (lacht).” (AC)

Nieuwelingen en juniores in Gistel

Op donderdag 23 juli vindt in Gistel de Ereprijs Sylvain Maes plaats, een organisatie van Cycling Team Houtland-Westkust met Sportclub Gistel. Start nieuwelingen om 17 uur, vermoedelijke aankomst om 18.15 uur. De juniores beginnen eraan om 19 uur en finishen omstreeks 20.30 uur. De nieuwelingen rijden 15 ronden van 3,6 km, de juniores rijden 22 ronden van 3,6 km.

Parcours: Sportstraat, Zomerloosstraat, Kerkstraat, Hoogstraat, Tempelhofstraat, Koolaerdstraat, Nederen Heirweg, Nieuwpoortsesteenweg, Stationsstraat, Sint-Jans-Gasthuisstraat, Vaartstraat, Sportstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier