Nieuweling Flor Cremmery wil deze winter in de top tien eindigen

Flor Cremmery crost zondag in Moerkerke. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Vorige week zaterdag behaalde Flor Cremmery een 43ste plaats in de Ambiancecross van Wachtebeke. De eerstejaarsnieuweling kende een offday, maar blijft positief over het verdere verloop van zijn veldritwinter. “Dit seizoen wil ik zeker eens top tien behalen.”

Veldritten anno 2019 hebben een erg voorspelbaar verloop, want als de Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel start, wint hij. Vorig weekend won hij zondag de wereldbeker in Koksijde. Ook zaterdag in de Ambiancecross van Wachtebeke stond er geen maat op de Nederlander. Klerkenaar Flor Cremmery (14) stond er in de schaduw van de profs aan de start bij de nieuwelingen en finishte als 43ste. “Ik kende er simpelweg een offday. Jammer, maar het zij zo.” Toch is Flor best tevreden over zijn seizoensbegin. “Ik behaalde al enkele verre ereplaatsen en zette een stap voorwaarts. In Lichtervelde had ik mijn beste dag van het seizoen. Toen kon ik echt blijven rijden.”

Gianni Vermeersch is mijn grote idool. Hij heeft al veel mooi dingen laten zien en is een echt voorbeeld voor me

Flor Cremmery is aan zijn derde wielerseizoen bezig. “Ik kom niet uit een wielerfamilie, maar er zijn wel veel liefhebbers. Door naar de cross op tv te kijken, kreeg ik de wielermicrobe te pakken. Mijn ouders gaan ieder weekend mee naar de cross. Mijn papa zorgt dan voor mijn materiaal, terwijl mijn mama meer de rol van verzorgster op zich neemt. Er kruipt daar veel tijd in, maar gelukkig vinden ze het ook leuk.” Zelf kijkt Flor op naar zijn dorpsgenoot en profrenner Gianni Vermeersch. “Ik volg zijn carrière al lang en vind hem echt super. Hij heeft al veel mooi dingen laten zien en is een echt voorbeeld voor me. Hij is mijn grote idool.”

Houttechnieken VTI

Flor is een heel bescheiden renner en kent zijn sterktes en zwaktes. “Ik besef ook dat ik geen prof ga worden. Ik fiets omdat ik het graag doe. Toch wil ik zoveel mogelijk uit mijn sport halen. Momenteel is lopen naast de fiets nog een werkpunt. Daarnaast heb ik nog veel marge qua trainingen. Ik zit momenteel in het derde jaar houttechnieken aan het VTI van Poperinge. Ik train graag, maar jammer genoeg komt het er niet altijd van. Mijn studie slorpt behoorlijk wat tijd en energie op. Het is een moeilijke combinatie, maar ik doe mijn best.” Dit weekend start Flor in de veldrit van Moerkerke. “Ik heb er zin in. Hopelijk ligt er modder, want dat doe ik het liefst. Mijn doel dit seizoen is om nog eens een toptienplaats te behalen. Dan kan ik tevreden terugblikken”, besluit de Klerkenaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.