Nieuwe wind waait door Skylux-Mannavital Cycling Team

Skylux-Mannavital CT met onder v.l.n.r.: Jan Decock, Koen Verhelst en Juan Alleman Boven v.l.n.r.: Gregory Vandewiele, Stefaan Lammertijn, Fien Corteville, Thijs Neetesonne, Sam Lepoutre en Gerdy Ververken. © foto LLV
Redactie KW

Skylux-Mannavital CT telt negen renners die voornamelijk bij de nevenbonden EDH, OVWF en LWU koersen. Het team dreigde te verdwijnen, maar renners Gregory Vandewiele en Sam Lepoutre staken daar een stokje voor. Zij zetten hun schouders onder het project, gingen op zoek naar sponsoring en trokken enkele extra renners aan.

“We vonden het jammer om de ploeg verloren te laten gaan en daarom hebben Sam en ik de taak op ons genomen om alles te regelen”, aldus Gregory Vandewiele. “Sponsoring, kledij, renners… Alles om de club op poten te houden. Skylux is al een aantal jaar trouwe hoofdsponsor van de club en wordt aangevuld met Mannavital en Vega Bike. Het is voor ons als club niet enkel de bedoeling om mooie sportieve prestaties te leveren, maar ook om onze sponsors waar voor hun geld te geven, bijvoorbeeld door hen de nodige aandacht op sociale media te geven. Daarnaast is het natuurlijk ook logisch dat we zo veel mogelijk overwinningen en mooie uitslagen van onze renners willen zien.”

Juan Alleman en Koen Verhelst zullen vooral bij de EDH te vinden zijn. Verhelst pakte vorig jaar één overwinning. Voor Alleman wordt het zijn eerste volwaardige seizoen. Maar het is een sterke renner en de verwachtingen liggen dan ook hoog.

Gregory Vandewiele, Thijs Neetesonne en Sam Lepoutre zullen zich bij de OVWF tonen. Voor hen moet het wel mogelijk zijn om geregeld een toptienplaats in de wacht te slepen. Zij maakten ook vorig jaar deel uit van het team.

EK bij LWU en EDH

Iets ouder zijn Gerdy Ververken, Stefaan Lammertijn en Jan Decock. De eerste is een winnaar, vorig jaar goed voor een zestal zeges en de Europese kampioenstitel bij de LWU en EDH, de laatste twee zijn echte aanvallers met een grote motor die zich vaak in de kijker zullen rijden.

Fien Corteville is de dame van het gezelschap en is momenteel een tijdje out met een knieblessure. Zij zal vooral te zien zijn bij de LWU en boekte vorig seizoen in haar eerste jaar als wielrenster enkele toptienplaatsen. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier