Nieuwe OVWF-koers in Keiem

De inrichters van de OVWF-koers in Keiem met v.l.n.r.: Thomas Chamon, Keoma Serpieters, Francky Degraeve, Jelle Goderis en Emiel Vermeulen. © foto Coghe
Redactie KW

Wielerliefhebbers uit Diksmuide en omstreken kunnen zich nog eens in de handen wrijven. Zondag wordt in Keiem een nieuwe koers georganiseerd. De wedstrijd maakt deel uit van de nevenbond OVWF, maar ook niet-vergunninghouders krijgen hun eigen reeks.

Het zijn geen leuke tijden voor de organisatoren van wielerwedstrijden. Horecazaken die al het hele jaar zware klappen krijgen, sponsors die afhaken, coronamaatregelen waarop streng moet worden toegezien… Het is dan ook begrijpelijk dat veel organisaties beslissen om de handdoek te gooien. En toch zijn er ook lichtpuntjes: een quasi lege kalender biedt ruimte voor nieuwe initiatieven. De renners van het Chaletpark De Blekker-Soigneursvélo CT vonden het alvast de moeite om één van die gaatjes op te vullen.

“Het is ontzettend jammer dat zo veel wedstrijden niet kunnen plaatsvinden. Wegkoersen, veldritten, strandraces… Ik vraag me af hoeveel besmettingen er effectief op sportevenementen worden opgelopen. Als alles goed georganiseerd is, moet het toch mogelijk zijn om coronaproof te koersen. Wij gaan er alleszins alles aan doen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Handen ontsmetten, het dragen van mondmaskers, een startzone zonder publiek… We willen echt wel zorgen dat het in orde is”, vertelt medeorganisator Thomas Chamon.

Het is de eerste keer dat de jongens van Chaletpark De Blekker-Soigneursvélo een koers op poten zetten. Een hele onderneming. Bovendien moest alles in een goede zes weken geregeld worden, wat de zaken er niet gemakkelijker op maakte. “Het was mijn ploegmaat Keoma Serpieters die met het idee op de proppen kwam”, aldus Thomas Chamon. “Hij woont in Keiem en wou graag een koers organiseren. We hebben de koppen eens samen gestoken en alle taken netjes verdeeld. Al moet ik bekennen dat we het werk toch wat onderschat hebben (grijnst). Er kruipt behoorlijk wat tijd in, maar met de nodige steun en inspanningen hebben we alles rond gekregen. Nu nog hopen dat het straks een mooie dag wordt.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier