Nieuwe datum voor Kemmel Koerse

Een beeld van de wedstrijd in juli. Aan het parcours wordt niks gewijzigd © foto EF
Redactie KW

In Kemmel organiseerde beroepsrenner en Kemmelnaar Thomas Joseph de voorbije zomer samen met enkele vrienden de eerste Kemmel Koerse voor elite met en zonder contract en beloften. Ondertussen zat de vriendengroep niet stil. Er werd een sponsor gevonden en ook een nieuwe datum.

Voortaan heet de wedstrijd ‘Kemmel Koerse by Era Domus’ en verhuist de wedstrijd van de zomer naar de lente. In 2021 staat de wedstrijd op de agenda op woensdag 26 mei. In afwachting van de evolutie van de coronamaatregelen kan het opnieuw een hoogdag worden voor de plaatselijke horeca die eertijds met Gent-Wevelgem een hoogdag hadden midden in de week.

De wedstrijd zal onder de categorie elite worden georganiseerd waardoor ook profrenners aan de start zullen verschijnen. De nieuwe datum maakt van Kemmel Koerse by Era Domus een mooie voorbereidingswedstrijd op de Elfstedenronde vanuit Brugge op 6 juni en de Baloise Belgium Tour vanaf 9 juni

Geen wijzigingen aan parcours

Aan het parcours wordt niks gewijzigd. Het bestaat uit tien lokale ronden van 15 kilometer, goed voor een totaal van 1.500 hoogtemeters. De hotspots op het parcours zijn de Lettenberg en de Scherpenberg, maar ook de golvende weg tussen De Klijte en Kemmel, die bekend is door de waaiervormingen in Gent-Wevelgem, is niet te onderschatten.

Het was Oost-Vlaming Alex Colman die de eerste editie van de wedstrijd won. Zijn overwinning legde hem geen windeieren, hij wordt vanaf 2021 prof bij Sport Vlaanderen-Baloise.

(MD/ foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier