Nieuwe datum voor BK (tijdrijden) vormt geen probleem voor Koksijde

Vorig jaar vond het BK eind juni plaats. © belga
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor eliterenners met en zonder contract is door de coronamaatregelen verzet van donderdag 18 juni naar donderdag 20 augustus. Dat vormt volgens burgemeester Marc Vanden Bussche van de gemeente Koksijde, waar het evenement plaatsheeft, geen enkel probleem. De kustgemeente is klaar om op deze nieuwe datum de nationale titelstrijd tegen de klok te organiseren.

“We zijn er klaar voor. Ik hoop dat binnen vier maanden het leven toch ietwat normaler zal verlopen dan dat dit nu het geval is. Het BK tijdrijden brengt enkele fikse publiekstrekkers naar Koksijde. Wij hebben de knowhow om alles in perfecte omstandigheden te organiseren. Trouwens als de Tour de France enkele dagen later van start kan gaan, waarom zouden wij dan in Koksijde geen BK tijdrijden kunnen organiseren?”, vroeg burgemeester Marc Vanden Bussche zich af.

Buiten toeristische zone

“Het parcours is 13 kilometer lang en situeert zich buiten de toeristische zone. Bovendien komt de zomervakantie eraan en het bijhorende hoogseizoen. Dat is van een ander kaliber dan het BK. Wij zullen alle noodzakelijke maatregelen treffen zodat iedereen zich veilig zal voelen als hij naar Koksijde komt afzakken“, vervolgt Vanden Bussche.

Ook BK op de weg in Koksijde?

In Anzegem, waar het Belgisch kampioenschap voor mannen en vrouwen eliterenners wordt georganiseerd op zondag 23 augustus is men minder vrolijk met de nieuwe datum. “Ik vernam dat er daar problemen zijn”, besluit Vanden Bussche. “Of we met Koksijde eventueel ook dat BK erbij kunnen nemen? Alles is bespreekbaar, maar laat ons niet op de feiten vooruitlopen en afwachten welke richting het daar uitgaat. Een dergelijk BK organiseren zal heel wat meer creativiteit aan de orde leggen als een BK tijdrijden maar wij hebben in Koksijde al wat ervaring met wielerwedstrijden. Ik denk daarbij aan de Bredene-Koksijde Classic, de vroegere Driedaagse De Panne-Koksijde en wij hebben ook in het wereldje van het veldrijden al onze strepen weten te verdienen. Het BK tijdrijden zal op 20 augustus perfect kunnen georganiseerd worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier