Nieuwe cross in Dendermonde ontvangt alle grote tenoren

Met de wedstrijd in Dendermonde rijden de veldrijders zondag de derde manche van de wereldbeker. Michael Vanthourenhout leidt met 62 punten, zeven meer dan Wout van Aert. Toon Aerts is derde met 41 punten.

Michael Vanthourenhout tijdens 'Herentals Crosst' op 23 december.©JASPER JACOBS BELGA
Michael Vanthourenhout tijdens ‘Herentals Crosst’ op 23 december.©JASPER JACOBS BELGA

Zaterdag strijden Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock tegen elkaar in de Superprestige in Heusden-Zolder. Zondag doen ze dat opnieuw in Dendermonde, een nieuwe cross op de kalender en de derde manche van de wereldbeker die nog uit vijf wedstrijden bestaat. Hierna volgen nog Hulst en Overijse, mits het coronavirus het toelaat.

Vos: “Punten sprokkelen”

Bij de dames is Marianne Vos niet van de partij in Heusden-Zolder, maar wel in Dendermonde. In Essen triomfeerde ze meteen en in Herentals werd ze zesde. Ze blikt tevreden terug op haar rentree in het veld. “Het was wel fijn om meteen te winnen”, zegt ze. “In Herentals lag dat moeilijker. Ik startte op de vierde rij en moest de hele wedstrijd achtervolgen.”

“In Essen had ik een gelukje en vond ik snel een gaatje om op te schuiven”, zegt ze. “In Herentals was mijn start ook niet slecht, maar plots haakten twee dames voor mij in elkaar en dan zit je vast. Vervolgens was het even de eerste ronde temporiseren en daarna plekje voor plekje opschuiven. Ik kan leven met die zesde plaats. Het gaat wel goed .” Vos rijdt nog enkele crossen dit seizoen. “Het belangrijkste is om in de wereldbeker punten te sprokkelen, dan gaat het opschuiven op die startrij het snelst en daar ga ik zondag aan beginnen. Daarna volgen Hulst, Overijse en het WK.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.