Nieuw sprintersfestival in Ingooigem?

© belga
Redactie KW

Halle-Ingooigem kan op woensdag 26 juni als wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup met een knap deelnemersveld uitpakken. Wie wordt de opvolger van Danny van Poppel?

2

Met Deceuninck-Quick Step en Team Jumbo-Visma staan al zeker twee teams uit de WorldTour aan de start. Het is nog niet zeker dat Lotto-Soudal zijn opwachting zal maken. Het team van manager Marc Sergeant rijdt met Caleb Ewan de ZLM Toer in Nederland. Er zal wel weer een nationale ploeg, met een mix van profs en beloften, present tekenen. Met Cofidis (dat Bert Van Lerberghe opstelt), Corendon-Circus, Roompot-Charles, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Wanty-Groupe Gobert zijn ook zes procontinentale formaties van de partij in deze wedstrijd van eerste categorie.

3

Halle-Ingooigem, dat fungeert als vijfde manche van de Bingoal Cycling Cup ofte de Beker van België, voert de gouden kilometer in. Die zal plaatsvinden op de flanken van Tiegemberg. De gouden kilometer omvat drie tussensprinten binnen 1 kilometer: spurt 3 ter hoogte van het kruispunt Kapellestraat-Walbruggestraat (voet van de Tiegemberg), spurt 2 ter hoogte van het kruispunt Tiegemberg-Doornstraat en spurt 1 ter hoogte van de bushalte Bomstraat. Naast de gouden kilometer is er traditiegetrouw ook een bergprijs op de top van Tiegemberg.

11

De renners moeten in Halle-Ingooigem 11 keer over de Tiegemberg. “Een eerste maal via de Kapellestraat tijdens de rit in lijn en vervolgens nog 10 keer tijdens de plaatselijke ronden, namelijk 5 maal via de Hellestraat en 5 maal via de Kapellestraat”, verduidelijkt koersdirecteur Eric Demets. Ondanks die hoogtemeters hadden de spurters tijdens de voorbije edities bijna altijd het laatste woord. In 2018 won de Nederlander Danny van Poppel nipt voor zijn nochtans sneller ingeschatte landgenoot Fabio Jakobsen van Quick.Step. Gistelnaar Timothy Dupont was met zijn zesde plaats de beste West-Vlaming. Ook Nacer Bouhanni, Arnaud Démare, en Kenny Dehaes staan op de erelijst van Halle-Ingooigem.

72

Halle-Ingooigem is aan zijn 72ste editie toe. De wedstrijd, die rechtstreeks wordt uitgezonden op Sporza, is al jarenlang de laatste aanloop naar het Belgisch kampioenschap, dat dit keer aankomt aan de Watersportbaan in Gent.