Nieuw parcours zorgt voor spannende editie van Parochianenkoers WTC De Putters

Kevin Vandewiele won de Oostkampse Parochianenkoers. © PH
Redactie KW

De organisatie van de Parochianenkoers in Oostkamp, die WTC De Putters normaal voor zijn rekening neemt, lag een jaartje stil. Na de voorzitterswissel, Jan Vander Plaetse ruimde plaats voor Dries Hillewaert, werd een nieuw parcours uitgetekend en werd er reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe editie.

“Als nieuwe voorzitter van WTC De Putters heb ik de wedstrijd als toeschouwer gevolgd”, vertelt Dries Hillewaere. “Hierbij voelde ik mij wel trots om te mogen zien dat mijn beide voorgangers, Jurgen Wildemauwe en Jan Vander Plaetse, zich het volle uur sportief hebben gegeven in de koers. Na een jaartje zonder Parochianenkoers en met een vernieuwd parcours was het sowieso even afwachten hoe de koers zou evolueren.”

Bij de dames kon Julie Sap zich mooi handhaven in de tweede groep en werd zo de eerste dame.
Bij de dames kon Julie Sap zich mooi handhaven in de tweede groep en werd zo de eerste dame.© PH

“De eerste ronde, die normaal als verkenningsronde wordt gezien, werd meteen al op hoog tempo afgewerkt. Zo passeerde er na de eerste passage aan de start- en aankomstplaats ter hoogte van De Fargon in de Kortrijksestraat meteen een zeer uitgestrekt peloton. Nicolas Vantuyckom en Kenny Maenhout tekenden voor de eerste ontsnapping op het korte parcours (2.8km).”

Kevin Vandewiele, de uiteindelijke winnaar, maakte halfweg koers de sprong naar de kopgroep. Een ronde later werd het trio terug ingerekend en zo kon de koers terug alle kanten uit. Drie ronden van het einde volgde een nieuwe ontsnapping: Kevin Vandewiele startte een nieuwe aanval en fietste zo 3 ronden later solo over de finish. Na 1 uur en 4 minuten stond er net geen 44 km op z’n teller. Bij de dames kon Julie Sap zich mooi handhaven in de tweede groep en werd zo de eerste dame”, besluit Dries Hillewaere.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier