Enkel de beste drie van elke halve eindstrijd mogen naar de finale. Voor Degrendele komt de uitschakeling onverwacht. De wereldkampioene van vorig jaar won eerder op de dag nog makkelijk haar reeks.

Degrendele won later op de avond wel de B-finale om de zevende plaats. In de A-finale legde de Litouwse Simona Krupeckaite op goud beslag. Het zilver ging naar de Nederlandse Shanne Braspennincx, het brons naar de Russische Daria Shmeleva.

Geen risico's nemen

"Een klein secondje onoplettendheid, een klein foutje en de wedstrijd gaat een heel andere kant op", deed Degrendele het verhaal van haar halve finale, waarin ze het niet tot in de A-finale schopte.

De 22-jarige baanwielrenster vermeed in de nasleep van een zware val vorig jaar de grote gevaren, en focust zich vooral op het EK in Apeldoorn "Ik wilde geen risico's nemen, die ik wel op een EK of WK zou nemen. Hier een medaille winnen zou fijn zijn, maar deze Europese Spelen betekenen voor mij minder dan pakweg een wereldbeker."

(BELGA)

Enkel de beste drie van elke halve eindstrijd mogen naar de finale. Voor Degrendele komt de uitschakeling onverwacht. De wereldkampioene van vorig jaar won eerder op de dag nog makkelijk haar reeks. Degrendele won later op de avond wel de B-finale om de zevende plaats. In de A-finale legde de Litouwse Simona Krupeckaite op goud beslag. Het zilver ging naar de Nederlandse Shanne Braspennincx, het brons naar de Russische Daria Shmeleva."Een klein secondje onoplettendheid, een klein foutje en de wedstrijd gaat een heel andere kant op", deed Degrendele het verhaal van haar halve finale, waarin ze het niet tot in de A-finale schopte. De 22-jarige baanwielrenster vermeed in de nasleep van een zware val vorig jaar de grote gevaren, en focust zich vooral op het EK in Apeldoorn "Ik wilde geen risico's nemen, die ik wel op een EK of WK zou nemen. Hier een medaille winnen zou fijn zijn, maar deze Europese Spelen betekenen voor mij minder dan pakweg een wereldbeker."(BELGA)