"We hebben het potentieel om met vier podiumplaatsen terug naar huis te komen, maar ik ben ook tevreden met één of twee plaatsen in de top drie. Nog belangrijker is een goed resultaat te halen in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van Tokio", blikt bondscoach Peter Pieters vooruit

Het EK in Glasgow vormt de eerste competitie waarvan het resultaat meetelt om de gekwalificeerde renners voor de Spelen van 2020 te bepalen. In totaal zal een puntenklassement na twee EK's, twee WK's en de drie beste resultaten behaald tijdens de zes manches van de wereldbeker beslissen wie er naar Japan mag.

De Belgen gaan van start in tien disciplines. Ayrton De Pauw waagt zijn kans in de tijdrit van 1 kilometer, de sprint en de keirin. Kenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als duo aan de slag in de koppelkoers, terwijl De Ketele ook deelneemt aan de puntenkoers en ploegenachtervolging. Ghys start dan weer in het omnium en ook in de ploegenachtervolging, net als Lindsay De Vylder en Sasha Weemaes. Die laatste rijdt ook de individuele achtervolging. Moreno De Pauw neemt de scratch voor zijn rekening.

© BELGA

De Belgische vrouwen nemen deel aan negen disciplines. Nicky Degrendele, wereldkampioene in de keirin, waagt ook haar kans in de sprint. Jolien D'hoore, op de Spelen in Rio (2016) goed voor omnium-brons, doet haar intrede in de scratch en de koppelkoers met Lotte Kopecky. Zij pakten vorig jaar de wereldtitel. Kopecky verdedigt de Belgische kleuren daarnaast ook nog in het omnium, de puntenkoers en de ploegenachtervolging. Annelies Dom neemt de individuele achtervolging voor haar rekening en ploegenachtervolging. Ook Shari Bossuyt en Gilke Croket nemen hieraan deel. Isabelle Beckers tot slot zal te zien zijn in de individuele achtervolging.

Het is nog niet duidelijk wie de afvallingskoers op de laatste dag zal afwerken. "Allicht Moreno De Pauw bij de mannen en misschien Gilke Croket bij de vrouwen, maar dat hangt van de andere wedstrijden af", verklaarde Pieters.

(BELGA)

"We hebben het potentieel om met vier podiumplaatsen terug naar huis te komen, maar ik ben ook tevreden met één of twee plaatsen in de top drie. Nog belangrijker is een goed resultaat te halen in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van Tokio", blikt bondscoach Peter Pieters vooruitHet EK in Glasgow vormt de eerste competitie waarvan het resultaat meetelt om de gekwalificeerde renners voor de Spelen van 2020 te bepalen. In totaal zal een puntenklassement na twee EK's, twee WK's en de drie beste resultaten behaald tijdens de zes manches van de wereldbeker beslissen wie er naar Japan mag.De Belgen gaan van start in tien disciplines. Ayrton De Pauw waagt zijn kans in de tijdrit van 1 kilometer, de sprint en de keirin. Kenny De Ketele en Robbe Ghys gaan als duo aan de slag in de koppelkoers, terwijl De Ketele ook deelneemt aan de puntenkoers en ploegenachtervolging. Ghys start dan weer in het omnium en ook in de ploegenachtervolging, net als Lindsay De Vylder en Sasha Weemaes. Die laatste rijdt ook de individuele achtervolging. Moreno De Pauw neemt de scratch voor zijn rekening.De Belgische vrouwen nemen deel aan negen disciplines. Nicky Degrendele, wereldkampioene in de keirin, waagt ook haar kans in de sprint. Jolien D'hoore, op de Spelen in Rio (2016) goed voor omnium-brons, doet haar intrede in de scratch en de koppelkoers met Lotte Kopecky. Zij pakten vorig jaar de wereldtitel. Kopecky verdedigt de Belgische kleuren daarnaast ook nog in het omnium, de puntenkoers en de ploegenachtervolging. Annelies Dom neemt de individuele achtervolging voor haar rekening en ploegenachtervolging. Ook Shari Bossuyt en Gilke Croket nemen hieraan deel. Isabelle Beckers tot slot zal te zien zijn in de individuele achtervolging.Het is nog niet duidelijk wie de afvallingskoers op de laatste dag zal afwerken. "Allicht Moreno De Pauw bij de mannen en misschien Gilke Croket bij de vrouwen, maar dat hangt van de andere wedstrijden af", verklaarde Pieters.(BELGA)