Nick Vandenberghe wil uitpakken in eigen streek

Nick Vandenberghe. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Eliterenner zonder contract Nick Vandenberghe kan zich dit seizoen nog niet helemaal doorzetten. Door enkele kwaaltjes moest de 26-jarige Oostendenaar de fiets immers een maand lang aan de kant laten. “Nu ben ik terug aan het opbouwen en is het goede gevoel in de benen terug.”

Nick Vandenberghe (26) maakte een vlekkeloze winter door, maar in het voorjaar liep het uiteindelijk toch nog mis voor de Oostendenaar. “Ik kreeg last van de linkerknie en had ook een prostaatontsteking. Tijdens de behandeling van die ontsteking mocht ik absoluut niet sporten. Daardoor ben ik een maand uit competitie geweest. In de winter had ik veel kilometers gedaan, maar het effect van die voorbereiding was dus jammer genoeg weg.”

“Het goede gevoel in de benen is al terug. Ik finishte toch al twee keer in de top 20. Geweldig is dat natuurlijk niet, maar na een maand stilliggen kan ik daar tevreden mee zijn”

Gelukkig kon de renner van vind! Cycling Project de fysieke ongemakken vrij snel achter zich laten. “Ik heb nu een ander type zadel gekregen, waarmee het helemaal opgelost is. Ook de knieproblemen zijn van de baan. Eigenlijk is het nog een goede zaak dat beide blessures samenvielen.”

Sinds zijn rentree in het peloton reed Vandenberghe al een vijftal koersen. Die wedstrijden zag hij vooral als een opbouw naar de drukke zomerperiode. “Het goede gevoel in de benen is al terug. Ik kon de wedstrijden gemakkelijk uitrijden en finishte toch al twee keer in de top 20. Geweldig is dat natuurlijk niet, maar na een maand stilliggen kan ik daar tevreden mee zijn.”

Afgelopen weekend in Merkem liep het iets minder gesmeerd. “Dat was inderdaad niet super, ik ben niet echt een renner voor het warme weer. Geef mij maar een goeie regenvlaag (lacht).”

Koersen in eigen streek

Deze week staat de elite zonder contract aan de start van de interclub in Zwevezele. “Het is eigenlijk de eerste wedstrijd waarin ik weer iets meer wil kunnen tonen. Vanaf de week erna wil ik prijzen proberen te rijden en zelf mee de koers maken”, aldus Vandenberghe, die vooral lonkt naar de criteriums in eigen streek. “Ik had vooraf gezegd dat ik dit seizoen wilde pieken naar deze periode. Binnenkort komen er op zeven dagen tijd vijf koersen in eigen streek aan, met onder andere Zerkegem en Oudenburg. Later is er dan ook nog het criterium op de Konterdam. Ik wil goede prestaties neerzetten, maar ik ben geen man van grote uitspraken. Een plaats zal ik er dus niet op plakken.”

“Ik wil goede prestaties neerzetten, maar ik ben geen man van grote uitspraken”

Ten slotte wil hij graag zijn ploegmaats een handje helpen. “Dan ben ik inderdaad ook tevreden. We hebben een ploeg met veel coureurs van hetzelfde niveau, waardoor iedereen voor iedereen rijdt. Momenteel is dat dan voor renners in vorm zoals John-Ross Clauw en Evert Vanneste.” (ACL)