Natourcriterium Roeselare voegt nog ritwinnaar uit de Tour toe aan deelnemersveld

© BELGA
Redactie KW

Dinsdagavond zullen de winnaar van de bolletjestrui en maar liefst 4 ritwinnaars te bewonderen zijn, waaronder uiteraard de Belgische toppers Greg Van Avermaet en Thomas De Gendt.

De Tour zit er op en dus kunnen de natourcriteriums van start gaan. Maar gezien er nog Olympische Spelen volgen, passen heel wat toppers genre Sagan, Cavendish, Valverde en co voor dat soort vertier en andere toppers, zoals Chris Froome, vorig jaar nog in Roeselare te zien, rijden er slechts een beperkt aantal.

Desondanks brengen ze in Roeselare toch een knap deelnemersveld aan de start. Net als twee jaar geleden komt Rafal Majka (net als toen ook nu eindwinnaar van het bergklassement) naar Roeselare en ook Thomas De Gendt (ritwinnaar Mont Ventoux, 6 dagen bolletjestrui) en Greg Van Avermaet (ritwinnaar, 3 dagen gele trui) tekenen present. Met de Brit Steve Cummings en de Australiër Michael Matthews komen er bovendien nog twee ritwinnaars aan de start.

Ook Tourrenners Maciej Bodnar en Julien Vermote zullen er zijn, net als cyclocrosser Eli Iserbyt (wereldkampioen bij de beloften), Zico Waeytens, David Boucher, Maxime Vantomme, Gianni Vermeersch, Dieter Vantournhout, Louis Verhelst, Lander Seynaeve, Dieter Bouvry, Nicolas Vereecke, Benjamin Verraes, Jung Eunseong, Choe Hyeongmin, Jung Wooho, Jung Jimin, Choi Jaewoong en Keum Gangsan. Bij de elite zonder contract zien we Whytec Priem, Joren Touquet, Piet Allegaert (die aan de slag mag als stagiair bij Trek Segafredo), Louis Donck, Jens Penninck, Jochen Deweer, Jeroen Muylle, Ward Vander Meiren, Mathias Dewitte en Christophe Noppe.

(FV°

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier