Na vijf jaar weer koers in Moere met Moere Koerst

De organisatoren van CT Houtland-Westkust, samen met Wielercomité Moere, de uitbaters van Café Molenhof en de vier jonge renners uit Moere. © FRO
Redactie KW

Op zondag 30 juni organiseert Cycling Team Houtland-Westkust in samenwerking met Wielercomité Moere en Café Molenhof voor het eerst sinds vijf jaar weer een wielerkoers: Moere Koerst.

Het worden tien jeugdwedstrijden op een verkeersvrij parcours (2,7km) voor de miniemen en de aspiranten van Cycling Vlaanderen, maar ook voor alle jongeren uit Moere en omgeving, die graag eens van het wielrennen willen proeven. De initiatie en de wedstrijden starten al vanaf 9.30 uur voor niet-aangeslotenen (7-10 jaar/10-14 jaar/14-16 jaar) en voor miniemen Cycling Vlaanderen (8-9-10 en 11 jaar).

Na de middag volgen er wedstrijden voor aspiranten: 12-13 en 14 jaar, variërend van 8 tot 14 ronden.

Naast acht jonge talenten uit Groot-Gistel (Romy, Tobe, Marthijn, Jelle, Warre, Joppe, Flo, Jan) en drie meisjes (Linde, Laerke en Romy) zullen ook vier jonge renners, twee broederparen uit Moere, deelnemen aan de wedstrijden: Tuur en Bavo Van Hevel, Mauro en Chepe Vansteenbrugge.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier