Na twee jaar eindelijk weer koers in Kruiskerke

Marc Cooreman en Gabriël Dewaelsche leiden alles in goede banen. © (Foto GF)
Redactie KW

Na twee jaar is er op zondag 5 september weer een wielerwedstrijd in Kruiskerke, tot groot genoegen van de vele koersliefhebbers en vooral ook voor en dankzij het dynamische organisatieteam onder de deskundige leiding van het gouden fietsduo Gabriël Dewaelsche en Marc Cooreman.

Gabriël Dewaelsche van het team ‘de Inrichters van Kruiskerke’ is laaiend enthousiast voor wat op zondag 5 september aan zijn voordeur en in en rond zijn infrastructuur zal gebeuren. “We nemen graag de draad weer op na onze laatste koers van september 2019, de koers die toen vooral een eerbetoon en dankuiting was aan lokale renner Stijn Minne, die dan zijn laatste wedstrijd reed.

Zomaar laten betijen, niets meer doen… dat staat niet in ons woordenboek. Tenzij corona alsnog heropflakkert en er strengere regels uitgevaardigd worden, gaan we onversaagd door op het dynamisme van voorheen. Met vooral dank aan onze vele medewerkers, die erg koers-minded zijn en zich allemaal plichtbewust kwijten van hun taak.

Ook voor de sponsors en zelfstandigen, bij wie we steeds mochten aankloppen voor steun, waren het zware en eerst uitzichtloze maanden sinds de uitbraak in maart van vorig jaar. Maar precies dankzij hun materiële inbreng kunnen we nu een reservepotje aanspreken. Want koersen organiseren vraagt veel inzet en middelen. Voor deze editie willen we hen dan ook niet lastigvallen, maar hopen resoluut dat we volgend jaar heel hartelijk en gul verwelkomd worden”, zo uit Gabriël zijn dank.

Praktische voordelen

Gabriël, een van de drie tenoren van WTC Kruiskerke, naast Luc en Roland Huys, geeft meer uitleg over de aanpassingen rond corona. “De aankomstlijn is niet meer in de Kruisbergstraat. De omloop blijft dezelfde, maar is nu in de andere richting te rijden. Start en aankomst ligt in de Kruiskerkestraat, wat heel wat praktische voordelen oplevert. Geen tent meer te plaatsen in die Kruisbergstraat, alles meer geconcentreerd ter hoogte van ons lokaal ‘Kruispunt’. Bij goed weer kunnen de fans maximaal genieten van een heerlijk ruim zonneterras, met parasols en tentjes. Extra pluspunt is ook dat de toiletten en douches ook in dezelfde zone zijn. Logistieke voordelen, voor de organisatie, het publiek en de renners. Drie vliegen in één klap.”

Zondag 5 september om 15 uur in Kruiskerke vindt de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften plaats, 114 km over 22 ronden.

De prijzenpot bedraagt 700 euro en 10 euro voor de 21ste tot 30ste aan de aankomst. Met 20 premies van 10 euro. Het parcours: Kruiskerkestraat, Kruisbergstraat, Krommekeerstraat, Bruggesteenweg, Galattestraat en terug Kruiskerkestraat. Het ‘zenuwcentrum’ en omkadering is ter hoogte van woning nummer 20, zaal Kruispunt.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier