Na meer dan maand nog eens koers voor Leontine Farazijn met wedstrijd in Krombeke

Leontine Farazijn. © foto a-Bart
Redactie KW

Eindelijk nog eens koers voor juniore Leontine Farazijn. En de 18-jarige Boezingse moet er deze keer niet ver voor rijden. Zondag verschijnt ze aan de start in Krombeke, een wedstrijd dicht bij huis.

Het wordt pas haar vierde koers van het seizoen en ze is erop gebrand om iets te laten zien. Haar hele voorjaar zag ze immers al in rook opgaan en ook tijdens de zomer was het aanbod maar aan de magere kant. Haar laatste koers dateert alweer van 26 juli. “Meer dan een maand geleden”, zucht de Boezingse. “Het is echt jammer, want als tweedejaarsjuniore moest dit zo’n beetje mijn seizoen worden. En ik voel me ook goed. Volgens mij is de conditie dik in orde, maar veel kansen om dat te laten zien, heb ik nog niet gekregen.”

Drie, om precies te zijn. En telkens eindigde Farazijn bij de eerste tien. In Herzele werd ze zesde, in Landskouter achtste en tussendoor eindigde ze derde in de tijdrit van Ruddervoorde. En komend weekend kan ze daar in Krombeke een nieuwe ereplaats aan toevoegen. “Eindelijk nog eens koers! En dan nog dicht bij huis, dat is altijd plezant. Ik ga zeker mijn best doen. Normaal rijd ik na Krombeke nog het BK in Koksijde (op 20 september) en mijn seizoen afsluiten doe ik in Lichtervelde. Dat zal het zo’n beetje zijn voor 2020, hopelijk het vreemdste jaar in mijn carrière“, besluit de juniore van Avia-Rudyco-Janatrans CT. (BVS)

Dames jeugd in Krombeke

Zondag organiseert Paul Carbon samen met WKS een wedstrijd voor dames jeugd. Rugnummers vanaf 13.30 uur in Hondenschool Te Lande, start om 15 uur in de Eikjeskappersdreef. De nieuwelingen moeten elf ronden of 61,6 km afleggen, de juniores 13 ronden of 72,8 km. Aankomst rond 17 uur in de Bankelindeweg.

Parcours (5,6 km): Bankelindeweg, Coeyaertstraat, Kooiaardstraat, Kallestraat, Nonnenstraat, Bankelindeweg. (GVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier