Muur in parcours BK wielrennen: “Dit monument kunnen we niet links laten liggen”

Redactie KW

Zopas werd de datum van het BK wielrennen Halle – Anzegem bevestigd; dinsdag 22 september 2020 wordt de definitieve datum. De Muur in Geraardsbergen zit in het parcours.

“Enkel corona kan nog roet in het eten strooien, maar niets anders staat deze topwedstrijd in de weg”, vertelt Joost Vandesteene, bestuurslid Wiel in Wiel Vichte en ondervoorzitter Anzegem Cycling. “Of het nu met of zonder VIPs zal mogen doorgaan, maakt geen verschil om het te laten doorgaan. Er zal gestreden worden om de Belgische eer.”

Muur

“En we hebben beslist om de Muur in het parcours op te nemen”, stelt Vandesteene. “Belgium Cycling en Anzegem Cycling zijn dit overeen gekomen. Door corona zijn het moeilijke tijden voor iedereen, maar het leven gaat door en we gaan er iets tofs van maken… Een monument als de Muur van Geraardsbergen kunnen we niet links laten liggen.”

“Het was alle hens aan dek om het gebeuren financieel rond te krijgen”, verzekert schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (INZET). “En dat is gelukt, dus nu kunnen we echt vooruit en volop toeleven naar de datum van 22 september. Ik ben opgetogen dat alle partijen eruit zijn geraakt en dat Stad Geraardsbergen toegestemd heeft om de befaamde kasseihelling op te nemen in het parcours. Dus dat is twee keer goed nieuws voor Anzegem Cycling en de gemeente Anzegem.”

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier