Mountainbiker Wout Alleman door Italiaans team voor blok gezet

Wout Alleman. (foto Christophe Bortels)
Redactie KW

Na een operatie aan zijn liesslagader was Wout Alleman klaar om er een schitterend mountainbikeseizoen van te maken. De Otegemnaar wou zich weer meten met de internationale top. Maar plots liet Elios Factory Team weten dat hij door financiële problemen weg moet bij het team.

“Het is frustrerend, want ik was vol verwachtingen naar die Italiaanse ploeg getrokken. Ik dacht er een grote stap te kunnen zetten in mijn carrière als mountainbiker, maar het werd een grote flop”, zucht de 24-jarige Wout Alleman. “Eerst was ik lichamelijk op de sukkel. Ik ondervond al twee jaar last van mijn linkerbovenbeen. Pas na een lange zoektocht vond men in Nederland dat mijn bekkenslagader gekneld zat. Ik heb lang getwijfeld om mij te laten opereren, maar het was dat of stoppen. Daarom is het extra zuur om nu deze problemen met de ploeg te hebben. Mijn testen in de voorbereiding waren beter dan ooit en ik voelde mij heel goed. Ik was klaar om mij nog eens op internationaal niveau te tonen. Maar dat komt nu in gevaar.”

De problemen met de Italiaanse ploeg slepen al heel wat langer aan dan vandaag. Eerder verlieten renners al het team door miscommunicatie en het te laat aanleveren van materiaal.

Materiaalproblemen

“Vorig seizoen waren er ook al problemen met de fietsen en materiaal dat niet in orde was. Op die manier heb ik veel koersen niet kunnen uitrijden. Er was altijd wel iets. Dit seizoen hebben we ook de eerste wedstrijden gemist, omdat het materiaal er gewoon nog niet was. En nu zijn we een half jaar verder en is er nog altijd niets… Dat leidt tot enorme frustraties. De coronacrisis is niet de oorzaak van alles, maar waarschijnlijk wel de druppel die de emmer deed overlopen.”

Maar de Otegemnaar moet de verstandhouding met Elios Factory Team goed proberen te houden, want zijn contract tot 2020 wordt niet ontbonden. “Ik kreeg van hen de keuze: ofwel moet ik zelf voor sponsors zorgen voor mijn materiaal, ofwel moet ik op zoek naar een nieuwe ploeg. Ik zit dus vast. Tussen 6 en 10 juli is er wel nog een transferperiode, maar dan moet je huidige team ermee akkoord gaan. Daarom moet ik de verstandhouding proberen goed te houden, want het risico bestaat dat ze anders een eventuele overstap blokkeren. Maar het wordt niet evident om een nieuwe ploeg te vinden. De meeste zijn volzet en er heerst grote onzekerheid door de coronacrisis.”

Sponsors welkom

“Met de steun van mijn ouders hoop ik in september toch te kunnen starten in de wedstrijden van de wereldbeker. Ik beschik over genoeg UCI-punten, dus dat is geen probleem. Maar het kost allemaal veel geld. Daarom zijn materiaalsponsors van harte welkom. Anders zou het wel eens gedaan kunnen zijn met mijn mountainbikecarrière”, besluit Wout Alleman. (SM)

Geïnteresseerden kunnen Wout Alleman contacteren via www.facebook.com/wout.alleman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier