Wervikse Raketmannen worden De Raketten

De Raketten namen zondag deel aan een toertocht in Oostvleteren. © gf
Redactie KW

De Raketmannen organiseren op Wapenstilstand 11 november, met start en aankomst op het stadsdomein Oosthove, de ondertussen twintigste editie van hun mountainbiketocht. Op Facebook loopt een filmpje dat heel veel wordt bekeken. Er is keuze uit drie afstanden: 26, 43 en 69 kilometer. De Raketmannen kiezen ook voor een nieuwe naam en worden voortaan… De Raketten.

“Er zijn meer en meer vrouwen die fietsen en mountainbiken”, aldus penningmeester Stefan Nollet. “We willen voor iedereen toegankelijk zijn. Waar we komen, horen we vaak De Raketten zijn daar. Dat is ook een reden van de naamsverandering. De nieuwe naam bekt minder”, geeft secretaris Christophe Lysy aan.

De Raketten lieten dit keer geen affiches drukken. “We voeren dit keer volledig promotie via de sociale media Facebook”, aldus voorzitter Dirk Degrande. “Normaliter contacteren we in juni sponsors voor onze affiches, maar omwille van de coronacrisis deden we dat dus nu niet.”

“Eerst en vooral zijn we blij dat het weer doorgaat volgens hetzelfde concept”, aldus Stefan Nollet. “We doen geen nieuwe stroken aan, maar kiezen voor een mix van al die mooiste die we de vorige jaren al hadden. Er zijn dit keer voor de allereerste keer twee lussen en we keren telkens terug naar Oosthove.”

Ook nieuwe outfit

“Eerst gaat het naar recreatie-eiland De Balokken en dan volgt een deel over de grens in Noord-Frankrijk. De kleinste afstand blijft in eigen land, tot in Geluveld en dan via Geluwe terug. De 43 kilometer steekt wel de grens over, richting de jachthaven in Halluin. Men rijdt dan over de brug en terug richting Oosthove. De grootste afstand doet eerst een lus in Noord-Frankrijk en keert dan terug naar Oosthove. Onderweg zijn er drie bevoorradingen.”

“Iedereen rijdt weer door ons clublokaal De Macote en daar is er een ludieke bevoorrading met spek en soep. We hopen dat iedereen weer veel zin heeft om te mountainbiken en rekenen op zeker minimum 1.000 deelnemers.”

Er is opnieuw medewerking van Cycling Vlaanderen. Er is vrije start van 8 tot 14 uur, tot 12 uur voor de grootste afstand. Deelname kost 4 euro met vergunning en 6 euro zonder vergunning. Douches, een bewaakte fietsstalling en bikewash zijn traditioneel voorzien. Deelnemers houden rekening met de op dat moment geldende corona maatregelen en moeten een coronapas voorleggen.

Er is niet alleen een nieuwe naam, maar binnen een paar maanden steken De Raketten ook in het nieuw. De nieuwe kleding is momenteel in ontwerp. De Raketten tellen ruim 40 leden uit de regio Wervik-Ieper. “We zien met veel enthousiasme 2022 tegemoet”, blikt Stefan vooruit. “Eind december voorzien we onze nachtrit. Later volgt dan onze nieuwjaarsreceptie, rijden we Parijs-Roubaix en zijn we weer vertrokken.”

Op vrijdag 3 december vanaf 19 uur vinden in De Macote de inschrijvingen plaats. Nieuwe leden zijn welkom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.