Ilken Seynave voor derde keer Vlaams kampioen mountainbike: “In 2023 gaat ze ook de weg op”

Ilken Seynave uit Geluwe werd voor de derde keer Vlaams kampioen mountainbike. (gf)
Redactie KW

Ilken Seynave uit Geluwe werd voor de derde keer Vlaams kampioen mountainbike. Het ging om een regelmatigheidscriterium, verdeeld over negen wedstrijden. Daarvan won ze twee wedstrijden in Dessel en Ravels en eindigde ze viermaal tweede. “We kunnen nu al spreken van een zeer geslaagd seizoen. Alleen jammer dat Ilken voor de vierde maal tweede werd op het BK”, aldus haar vader Vincent Seynave.

Drie wedstrijden moest ze helaas missen door een zware val op stage met de nationale ploeg in La Bresse. Ze brak er haar sleutelbeen. Door winst in de laatste wedstrijd behaalde ze de kampioentrui bij de nieuwelingen alsnog.

In de 3 Nations Cup, met UCI-wedstrijden in België, Nederland en Duitsland, werd Ilken vijfde in het eindklassement. Een podiumplaats zag ze wegvallen door haar sleutelbeenbreuk. In het eindklassement van de Wallonia Cup werd ze tweede met een wedstrijd minder in de benen.

Het is meteen een mooie afsluiter van haar periode als nieuweling. Zeven jaar reed ze bij het Vanomobil Cycling Team. Komend seizoen wordt Ilken junior met nieuwe doelen, nieuwe uitdagingen en een nieuwe omgeving.

Ook veldrijden

Haar oudere broer Yentl is ook een talentvolle mountainbiker. Broer en zus doen sinds dit seizoen ook veldrijden. Yentl bij de beloften, Ilken bij de junioren. Dat doen ze in het shirt van hun nieuwe ploeg UCT Cycling Team, een opleidingsploeg van het profteam Deschacht-Group Hens-Maes.

Dat ze voor de vierde keer tweede werd op het BK, is een domper

Hun ouders Vincent Seynave en Nele Vuylsteker danken alvast ook de vele trouwe sponsors en zijn blij met enkele nieuwe aanwinsten. Vader Vincent is een ex-voetballer. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) is de oom van Ilken.

Technische vaardigheid

lken volgt Verzorging in Sint-Joris in Menen. “Haar sterk punt is de technische vaardigheid”, oordeelt papa Vincent. “Wat ze van haar broer al op zeer jonge leeftijd heeft aangeleerd. Ook lange beklimmingen doet ze graag. Volgend jaar gaan we het mountainbiken met de weg combineren.”

“We kunnen alvast spreken van een zeer geslaagd seizoen. Alleen jammer dat Ilken voor de vierde maal tweede werd op het BK”, besluit haar vader.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier