Eerste Frontzate Graveltocht voor mountainbike

Evelyn Vyvey, Geert Hosten, Jelle De Paepe, Steve Vandenbussche, Edwin Treve en schepen Bert Gunst. (foto IV) © Isabelle Vanhassel IV
Redactie KW

Op zondag 3 april organiseert de Sportdienst van Nieuwpoort in samenwerking met de Jeanne Panne Bikers Nieuwpoort de eerste Frontzate Graveltocht voor mountainbikers. Deze tocht is geïntegreerd in de ‘Duin – Strand – Poldertocht’ die dit jaar de 12de editie kent.

Start en aankomst zijn voorzien aan het stedelijk sportpark in de Dudenhofenlaan 2 B in Nieuwpoort. De deelnameprijs bedraagt 5 euro voor vergunninghouders, de andere deelnemers betalen 6 euro. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is de deelname gratis. Voor dit bedrag ben je verzekerd en is bevoorrading inbegrepen. Op de tafels in bevoorradingsposten staan energiedrankjes, water, wafels, peperkoek, appelsienen, bananen en nog meer. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een polsbandje, geldig voor de bevoorrading en met een noodnummer in geval van pech. Je kan inschrijven voor 4 afstanden: 32, 45, 60 of 70 km en voor de graveltocht van 50 of 63 km. Starten kan vanaf 8 tot 13 uur voor al deze tochten. Het parcours is volledig bewegwijzerd en bij normaal weer goed berijdbaar.

Speciale shirts

De aankomst is voorzien op het sportpark. Er is één bevoorrading voor de tochten van 32 en 45 km voorzien, twee bevoorradingen voor de tochten van 60 en 70 km en één bevoorrading voor de graveltochten. “Bij aankomst moet je het polsbandje met het noodnummer terug afgeven en dan krijg je van de organisatie nog een leuk aandenken. Ook kan iedereen nadien een warme douche nemen in het sanitair van het sportpark. Daarna kan je nog genieten van een hapje en een drankje tegen een democratische prijs in de polyvalente zaal van het jeugdcentrum. Dit jaar heeft de sportdienst een MTB-shirt ontworpen die je de dag zelf kan kopen aan een stand. Na de MTB tocht worden deze shirts ook verkocht via de website van het stadsbestuur”, legt sportfunctionaris Evelyn Vyvey uit. (PG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier