Molenspurters Meulebeke klaar voor nieuw seizoen

Dit jaar legt Peter Derynck zich volledig toe op zijn taak als ploegleider. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Peter Derynck (38) van De Molenspurters Meulebeke was in 2018 zowel renner als ploegleider bij de elite zonder contract en beloften. In 2019 zal de Meulebekenaar zich echter volledig focussen op zijn taak als ploegleider. Hij hoopt om samen met zijn renners een uitdagend, maar realistisch seizoen af te werken.

“Mijn rennerscarrière was niet zo bijzonder”, begint de 38-jarige Peter. “Ik begon als eerstejaarsnieuweling, dus ik heb toch wel een tijdje gekoerst. Deze ervaring probeer ik nu door te geven. Jammer genoeg sukkelde ik de laatste jaren met talloze hindernissen. De ene keer was mijn bloed niet in orde, de andere keer had ik een tenniselleboog. Op mijn werk sneed ik eens het topje van mijn middelvinger af… In combinatie met een gezinsleven is de keuze dan gauw gemaakt.”

Provinciaal kampioen

“Maar ik onthoud toch vooral de leuke dingen aan het wielrennen. Mijn mooiste, sportieve prestatie? Ik werd bij de OVWF eens provinciaal kampioen. Afgelopen zomer had ik nog een vergunning bij de amateurs en masters nadat ik eind februari bij de elite besloot om te stoppen. Maar de combinatie renner-ploegleider was te zwaar. Het niveau bij die categorie ligt immers ook hoog. Maar via het ploegleiderschap kan ik op een andere manier mijn passie beleven”, besluit Derynck die ondertussen een anderhalf jaar die functie uitoefent.

Op training lijken al onze renners evenwaardig

“We hebben er heel wat nieuwe renners bij. In totaal zijn we met 23 beloften en drie elite zonder contract. Jammer genoeg zijn jongens zoals Maxim Cappelle en Aäron Vervaeke vertrokken. Zij waren toch wel de beteren in de interclubs. Daarentegen hebben we ons kunnen versterken met andere renners. Tweedejaarsbelofte Arnaud Dhont die vorig jaar elfde eindigde in het jongerenklassement van de Ronde van Oost-Vlaanderen komt over van KVC Deinze samen met zijn compagnon Jens Moerman. De student burgerlijk ingenieur Lars Van Coppenolle die bij de juniores zijn talent toonde, neemt na een break van drie jaar terug de draad op met competitie bij de wielerbond. Vaste waarden zoals Mathias Mahieu, Loeka Verdonck, Mathieu Vansteenkiste en Robin Rosseeuw blijven ons trouw”, vertelt de ploegleider van de Molenspurters.

Kern voldoende groot

“Ons wedstrijdprogramma ziet er heel mooi uit. Met de Beker van België er terug bij kunnen we een aantal extra interclubs rijden. Bovendien hebben we ook startrecht in de Triptyque Ardennais, een golvende driedaagse eind mei. Daarnaast doen we ook nog mee aan de Tour des Deux Caps, de Ronde van Vlaams-Brabant, De Ronde van Oost-Vlaanderen en alle West-Vlaamse interclubs met als eerste Gent-Staden binnenkort. Een uitdaging voor ons, maar zeker haalbaar om iets neer te zetten. De kern is groot genoeg en iedereen zal zijn kans krijgen.”

Het clubkampioenschap wordt de eerste waardemeter

“Het clubkampioenschap komende zondag zal een eerste waardemeter zijn om te zien wie klaar is voor het grotere werk. Wie zich tot clubkampioen zal tronen? Dat is moeilijk in te schatten want op training lijkt iedereen evenwaardig”, stelt Peter vast. “Van 3 tot 11 februari waren we met een aantal beloften en één elite zonder contract op stage in Altea. Bijna 1.000 kilometer hadden de renners op de teller staan. Normaal is iedereen er klaar voor om het nieuwe seizoen met een goed gevoel aan te vangen in eigen gemeente.”

Open clubkampioenschap in Meulebeke op zondag

Zondag 24 februari. Organisatie: vzw De Molenspurters. Inschrijving vanaf 10.45 uur in Café De Sportman, Gentstraat 45.

Startorde: Nieuwelingen en dames jeugd om 12 uur voor 45,6 km over 6 ronden. Juniores en dames elite om 13.30 uur voor 60,8 km over 8 ronden. Elite zonder contract, beloften en amateurs om 15.15 uur voor 91,2 km over 12 ronden

Parcours: Gentstraat (start), Oostrozebekestraat, Paanderstraat, Eekbosstraat, Gentstraat. (VW)