Moeizaam seizoen voor Alana Castrique

Alana Castrique mocht tot voor kort met de Belgische U23-trui rijden. © foto Coghe
Redactie KW

Het is niet het seizoen geworden waar Alana Castrique op hoopte. In 2019 kroonde de Ploegsteertse zich tot Belgisch kampioene bij de U23 op de weg én in het tijdrijden en dan hoop je die trui een jaar lang te kunnen tonen. Ze was goed aan het seizoen begonnen, maar toen kwam corona en werd alles afgelast…

We blijven het straf vinden wat Alana Castrique in 2019 klaarspeelde. Belgisch kampioene worden op de weg én in het tijdrijden, niet veel renners hebben het haar voorgedaan. En het stond haar wel, die witte trui met de Belgische strepen. Alleen jammer dat we die dit jaar zo weinig hebben gezien. “Dat vind ik zelf ook”, knikt Alana. “Daarom wou ik vorige week per se deelnemen aan het BK in Anzegem, ook al was mijn voorbereiding verre van ideaal. Ik had er graag mijn titel verlengd, maar dat zat er nooit in. Ik ben wel blij dat ik mijn werk heb kunnen doen voor Lotte Kopecky. Op die manier kon ik toch een beetje delen in de vreugde.”

Knieproblemen

De 21-jarige renster van Lotto Soudal Ladies was wel uitstekend aan het jaar begonnen. In Le Samyn, op 3 maart, leek ze lange tijd op weg naar een mooie ereplaats, maar werd ze door pech achteruitgeslagen. En een goede week later werden alle koersen afgelast door corona. “Ik was met een goede conditie uit de winter gekomen, maar heb niet veel kansen gekregen om dat te tonen. De voorbije maanden loopt het niet echt lekker. Ik ben al een tijdje aan het sukkelen met mijn knie. Ik heb een verrekking van een ligament en vocht in mijn knie, waardoor ik niet kan trainen zoals ik wil. Bovendien had ik in september examens en daar wou ik zeker door zijn. Ik heb mijn fiets even aan de kant gezet en me vol op mijn studies kinesitherapie geconcentreerd.”

Een jaar om snel te vergeten dus voor Alana Castrique. Al kan er misschien toch nog iets moois uit de bus vallen. In oktober staan er namelijk nog enkele aantrekkelijke koersen op haar programma. “Als mijn knie het houdt, rijd ik nog de Lotto Belgium Tour, de Driedaagse Brugge-De Panne en hopelijk Paris-Roubaix. Die laatste valt samen met het BK tijdrijden, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Hel van het Noorden. Als aspirant heb ik daar ooit eens gereden én gewonnen. Dat zal er nu niet inzitten, maar ik ben wel eens benieuwd wat ik waard ben tussen de profs“, besluit de jongere zus van profwielrenner Jonas Castrique. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier