Moeilijk seizoen voor junior Gust Dewulf

Gust Dewulf. © foto Coghe
Redactie KW

Het zijn geen leuke tijden voor de tweedejaarsjunioren. Wat normaal het sterkste seizoen uit hun voorlopige carrière moest worden, dreigt een verloren jaar te worden. Gust Dewulf kan er over mee spreken. Zonder concrete doelen heeft de 17-jarige Stavelnaar het moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Gust Dewulf begon vijf jaar geleden met koersen en als broer van profrenner Stan kon hij af en toe eens meegenieten van de media-aandacht. Normaal is de Stavelnaar dan altijd goed voor enkele gevatte quotes, maar deze keer was het geen Gust in topvorm die we aan de lijn kregen. Dat het seizoen 2020 niet is geworden wat hij ervan verwachtte, zal wel voor een groot stuk meespelen. “Ik moet bekennen dat ik het echt moeilijk vind om gemotiveerd te blijven“, aldus Dewulf. “In augustus heb ik mijn fiets zelfs enkele weken aan de kant gelaten. Er waren toch geen koersen en ik had er even geen zin meer in. Ondertussen heb ik de trainingen hervat. Het zou leuk zijn mocht ik dit najaar nog enkele koersen kunnen afwerken. Om mijn seizoen toch op een mooie manier te kunnen afsluiten.”

Wat ons betreft mag de tweedejaarsjunior best wat positiever zijn. In het voorjaar presteerde hij niet onaardig en ook in juli was hij goed op dreef. Hij behaalde toen zelfs twee toptienplaatsen, terwijl het niveau enorm hoog lag. “Sinds afgelopen winter werk ik samen met trainer Arne Wallays en ik voelde dat ik een pak sterker was geworden. Jammer genoeg heb ik dat nooit kunnen tonen door corona. Ik ben wel blijven trainen en in juli ging het echt goed. Dan hoop je vertrokken te zijn, maar zowat alle koersen werden alsnog geannuleerd. Dat was toch een mentale opdoffer.”

Het zit diep bij de Stavelnaar. Het zou zelfs kunnen dat hij over enkele weken zijn fiets aan de haak hangt. “Ik ga straks immers verder studeren: biowetenschappen-landbouw aan de UGent. Misschien heb ik dan gewoon geen tijd meer om voldoende te kunnen trainen?” (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten