Moeder Lambik Beachraceteam klaar voor de winter

Redactie KW

Twee weken geleden liep het CC Casino aardig vol met zo’n 300 sympathisanten en supporters die getuige wilden zijn van de voorstelling van de wielerploeg Moeder Lambik Beachraceteam.

Moeder Lambik Beachreaceteam is een ploeg die twee jaar geleden werd opgericht en zich internationaal inzet in het strandracen. De ploeg is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Wielerbond en heeft destijds de licentie overgenomen van de vroegere Koksijdse ploeg GS Maes. De hoofdsponsor is nog altijd Moeder Lambik uit De Panne, die nu ook Immo Caenen runt uit De Panne. Ook Immo Caenen zal voortaan de ploeg sponsoren.

De aangesloten renners, die behoren tot de categorie elite zonder contract, rijden van november tot en met maart strandraces in onder meer België, Nederland en Frankrijk. De ploegleden behaalden in het verleden al meerdere overwinningen en podiumplaatsen. Maar ook op de weg staan ze hun mannetje bij de elite zonder contract, waar ze dit seizoen al twee overwinningen en 30 podiumplaatsen konden behalen, grotendeels dankzij Cédric Defreyne, die in de vorm van zijn leven is.

Maarten Himpens is oprichter en ploegleider van de ploeg. Hij behaalde al overwinningen in klassiekers als De Panne Beach Endurance en de Hoek van Holland in Den Helder, ‘s werelds langste strandrace. Dit jaar bestaat het team uit Robban Vermeulen, Michael Jonckheere, Jelle Maeyaert, Siel Beghin, Cedric Defreyne en ploegleider Maarten Himpens, die ook wel aan enkele wedstrijdjes zal deelnemen. Voor alle laatste nieuws over het team: www.beachraceteam.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.