Miniemen geven het beste van zichzelf in Deerlijk

De 8-jarige jongens. © foto VW
Redactie KW

Zondag vond in Deerlijk de jaarlijkse jeugdhappening plaats. Dat de honger om te koersen in deze coronatijden groot is, bewees de massale opkomst. Daardoor werden heel wat reeksen opgesplitst.

Bij de 8-jarige miniemen kende Aurelio Vanluchene succes met zijn vroege aanval. De Stasegemnaar finishte met een voorsprong van circa 30 seconden. Thybe Breemeersch uit Poperinge ging in de groepsspurt Limburger Jorbe Verbraeken vooraf.

De 8-jarige meisjes.
De 8-jarige meisjes.© foto VW

Bij de 8-jarige meisjes tekende Hanne Van Dijk uit Zandvoorde voor winst. Het zilver was voor Marthe Penninck en het brons voor Eline Saelens.

De 9-jarige jongens.
De 9-jarige jongens.© foto VW

Bij de 9-jarigen meldde zich een compact peloton voor de eindsprint. Wout Van Hoyweghen ging hierin Matteo De Schuyteneer en Louka Vervaecke vooraf.

De 9-jarige meisjes.
De 9-jarige meisjes.© foto VW

Bij de 9-jarige meisjes toonde Margaux Soetaert uit Deerlijk zich de betere van Jilke Van Der Taelen en Romy Deprince uit Zevekote.

De 10-jarige jongens, reeks 1.
De 10-jarige jongens, reeks 1.© foto VW

In de eerste reeks van de 10-jarigen verschalkte Wannes Descan uit Kachtem bij het ingaan van de slotronde de concurrentie. Troy Trappeniers uit Gullegem finishte afgescheiden als tweede, Mathis Neirinck uit Pittem was de snelste in de spurt voor de derde plaats.

De 10-jarige jongens, reeks 2.
De 10-jarige jongens, reeks 2.© foto VW

In de tweede reeks van de 10-jarigen kwam het snel tot een afscheiding. Een tien man sterke kopgroep zonderde zich reeds in de studieronde af. Snelste binnen deze kopgroep was Brent Biesbroeck, voor Bent Schelfout en Tibo Bylois.

De 10-jarige meisjes.
De 10-jarige meisjes.© foto VW

Bij de 10-jarige meisjes haalde de Oost-Vlaamse Romy Debacquer het voor Valentina Vantomme uit Hooglede en haar ploeggenote Maité De Pourcq.

De 11-jarige jongens, reeks 1.
De 11-jarige jongens, reeks 1.© foto VW

In de eerste reeks bij de 11-jarigen liep alles telkens opnieuw samen. Alexander Bastiaens was in de eindspurt sneller dan Tobias Flajs uit Avelgem en Gabriel Vanden Berghe.

De 11-jarige jongens, reeks 2.
De 11-jarige jongens, reeks 2.© foto VW

In de tweede reeks bij de 11-jarigen was Tibo Vandermeulen zowat de enige aanvaller, maar hij kreeg geen vrijgeleide. Het kwam dus tot een massaspurt, gewonnen door Mats De Ridder voor Lukas De Maeyer en Liam Depoorter uit Houthulst.

De 11-jarige meisjes.
De 11-jarige meisjes.© foto VW

Primus bij de 11-jarige meisjes was Juliette Bataille. De minieme van Gaverzicht-Be Okay deelde het podium met Phebe Blieck uit Veurne en Elena De Pessemier. (VW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier