Miles Gevaert voldaan over de voorbije veldritten

Nieuweling Miles Gevaert kijkt met een tevreden gevoel terug op het afgelopen crossweekend, waarin hij zowel de B-cross in Brakel-Elst als de zware Superprestigeveldrit in Gavere tot een goed einde bracht. Ook over de rest van het seizoen is hij wel content.

Miles Gevaert houdt wel van zware omlopen. (Foto Coghe) © Foto Coghe

Zondag werd Miles Gevaert 29ste in de Superprestigecross in Gavere. “Het was een mooi, zwaar en heel modderig parcours. Veel bergop en bergaf, het was echt wel iets voor mij. Zaterdag in Brakel-Elst was het parcours gelijkaardig, daar werd ik 16de. Ja, tot nu toe ben ik echt wel tevreden. Ik finish doorgaans in de top 20 en het gevoel is goed”, aldus de eerstejaarsnieuweling.

A-crossen

Twee weken geleden werd hij ook nog 18de op het West-Vlaams kampioenschap op de Poelberg in Tielt en eerder wist hij in Roeselare zichzelf naar een mooie 12de plaats te fietsen. “De eerstvolgende veldritten op mijn programma zijn Wachtebeke, Koekelare, Zarren en de Druivencross in Overijse. Er zullen dan wellicht nog wat A-crossen volgen. Doorgaans houd ik het bij één cross per weekend, op een paar uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld het afgelopen weekend.”

Vorig jaar was de Kuurnenaar niet echt tevreden over de resultaten, gelukkig is dat nu anders. Er zit dus duidelijk verbetering in en dat kan alleen maar positief zijn. “Als de rest van het seizoen blijft verlopen zoals het nu gaat, zal ik een tevreden renner zijn in februari. Tot nu toe was mijn 12de stek in Roeselare mijn beste resultaat. Gavere daarentegen was volgens mij wel het mooiste parcours dat ik al gereden heb.”

In het veldrijden heeft de 14-jarige sportman inmiddels de overstap naar de nieuwelingen gemaakt en die heeft hij naar eigen zeggen goed verteerd. Ook op de weg wordt Miles in 2019 nieuweling, maar veel competitie zal hij wellicht niet rijden.

Voorkeur voor cross

“Ik zal uiteraard wel trainen op de weg, maar waarschijnlijk niet zo veel wedstrijden rijden. Cyclocross blijft nog altijd mijn voorkeur genieten. Vorig wegseizoen reed ik enkele wedstrijden op de weg en dat beviel me goed. Doorgaans was ik ongeveer in het midden van de uitslag te vinden. Zerkegem was mijn beste wedstrijd, ik werd er 15de”, besluit Miles, die laat weten dat hij in de kleuren van Meubelen Gaverzicht-Glascentra, dat de komende seizoenen Gaverzicht-Be Okay zal heten, blijft rijden. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.