Miles Gevaert uit Kuurne lost zijn verwachtingen in bij de tweedejaarsnieuwelingen

Miles Gevaert rijdt sinds januari voor cyclocrossploeg Tomabel-Inofec CT. (gf)
Stijn Moerman

“Het verloopt alvast heel wat beter dan vorig seizoen en dat stemt me tevreden”, opent Miles Gevaert. “Ik finish telkens rond de top tien en dat was toch wel mijn ambitie voor dit winterseizoen. Welke cross mij momenteel het meest bijblijft? Toch wel de wedstrijd in Zarren. Ik finishte als negende algemeen, maar ik was daarmee derde West-Vlaming en keerde dus met brons huiswaarts van het provinciaal kampioenschap veldrijden. Een mooi resultaat.” Daarnaast werd Miles ook al zevende in Hamme, achtste in Kruibeke en negende in Zingem.

Door deze goede resultaten mocht de nieuweling van Tomabel-Inofec CT zondag deelnemen aan het Belgisch kampioenschap in Antwerpen. Door een slechte loting kon hij echter niet voluit zijn kans gaan. “Ik had pech met de loting en moest helemaal achteraan beginnen. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik probeerde er het beste van te maken, maar het was moeilijk om in te halen. Zeker toen het kort na de start even stropte in het pak. Spijtig, want het gevoel was echt goed. Mits een betere startplaats zat er zeker meer in dan mijn 31ste plaats. Bovendien lag het parcours mij wel met al dat zand. Dergelijke technische omlopen zijn wel mijn ding.”

Na afloop van zijn Belgisch kampioenschap bij de tweedejaarsnieuwelingen bleef de Kuurnenaar om naar de wedstrijd bij de profs te kijken. “Het was een leuk kampioenschap. Ik had wel niet verwacht dat Laurens Sweeck zou winnen, maar het is hem wel gegund. Het is eens iemand anders en hij verdient het wel. Hij is een goede crosser.”

Niet graag op de weg

Het winterseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar Miles Gevaert is nog steeds gemotiveerd. Onder meer de crossen van Hoogstraten, Zonnebeke, Lille, Middelkerke en Oostmalle staan nog op het programma. “Ik hoop het seizoen in schoonheid af te sluiten en in de resterende crossen mee te strijden voor de top tien. Daarna is het tijd voor een rustperiode om dan ergens eind april of begin mei op de weg te beginnen. Maar alleen als voorbereiding op de volgende winter. Ik rijd immers niet zo graag op de weg. Daarom dat ik maar een paar wedstrijden rijd in de zomer”, lacht Miles, die bouw- en houtkunde volgt aan het VTI in Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier