Milan Verschaeve dweept met Julian Alaphilippe

Milan Verschaeve: "Ik kan niet tegen die hitte." (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Evenmin als Siebe Mortelé en Brecht Wildemeersch zal Milan Verschaeve er zondag bij zijn in de aspirantenkoers van Zerkegem. Net als de twee anderen is hij dan met zijn ouders op vakantiereis (Duitsland).

Het is voor de hand liggend hoe Milan in het wielrennen is beland, zeg maar geboren, want zijn papa Laurens koerste ook. Milan is aan zijn middenste campagne als aspirant bezig nadat hij in 2015 als derdejaarsminiem van wal stak. “Neen, ik heb nog geen enkele keer gewonnen”, geeft Milan ootmoedig toe. “Zelfs een top vijf is voorlopig veel te hoog gegrepen. Het is mij te vlak. Ik zou liever wat meer hoogtemetertjes hebben die de kadans breken en ritmewisselingen met zich brengen, dat heb ik graag.”

“Bovendien is de wekenlange hitte een natuurlijke vijand voor mij, ik kan er gewoon niet tegen”, zucht Milan. “In Rekkem, waar bovendien een strakke wind stond, was het zo erg dat ik onwel werd en moest afgevoerd worden. Het was mijn minste herinnering uit vier jaar koersen.”

Seizoen afsluiten

“Over het algemeen ga ik er nochtans op vooruit. Tot en met de laatstejaarsminiemen moest ik al vrij vroeg het peloton laten rijden Nu gebeurt het nog zelden dat ik bij de eerste gelosten ben, ik kon zelfs al een tiende plaats – ik ben vergeten waar – in de wacht slepen. Dat geeft mij goede moed. Ik hoop dat bij mijn terugkeer uit vakantie de temperaturen wat gemilderd zijn. Dan kan ik onder meer in Rollegem-Kapelle, Deerlijk, Schuiferskapelle en Gistel bikkelen voor een volgende toptienplaats, die met een goed gevoel het seizoen zou laten afsluiten.”

Grote idool

Milan Verschaeve is ook als toeschouwer gefascineerd door het wielrennen. “Julian Alaphilippe is mijn grote idool”, moet hij niet lang nadenken. “Ik hoop dat hij zijn topjaar bekroond met de wereldtitel in Innsbruck, al zal Peter Sagan een kwaaie concurrent zijn. Ik hoop dat de ultieme helling ook voor hem te zwaar uitvalt, dan kan Julian zijn regenboogtrui overnemen. Ook een herstelde Vincenzo Nibali is een voorname kandidaat.”