Milan Lenaers voor dubbel weekend

Milan Lenaers rijdt dit weekend de crossen in Zarren en Zonhoven. In Zarren, dat dit jaar als PK geldt, mikt hij op de top 20. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Met de veldrit in Zarren staat zaterdag een belangrijke afspraak voor onze West-Vlaamse crossers op de agenda. De wedstrijd geldt namelijk als PK. Ook Milan Lenaers verschijnt aan de start. De tweedejaarsnieuweling mikt op een plaatsje bij de eerste 20.

Milan Lenaers is bezig aan een eerder moeizaam seizoen. De conditie staat op punt, maar door valpartijen en tegenslagen is het er nog niet vaak uit gekomen. Een 15de plek in Kruibeke is op papier zijn beste resultaat, maar zijn sterkste prestatie leverde hij in het Nederlandse Woerden. “Inderdaad een heel eind rijden”, knikt de crosser uit Beveren-aan-de-Ijzer. “Maar ik wist dat het daar een mooi technisch parcours was en dat ligt me wel. En ik had geluk, want ik kende er een heel goede dag. Omdat ze er werken met een Nederlandse rangschikking moest ik helemaal achteraan starten. Ik denk dat ik pas als 70ste van de 80 het veld in dook. Het werd een echte inhaalrace, eentje die ik beëindigde op de 27ste plaats. En daar ben ik zeker tevreden mee. Ik vond het dus wel de moeite waard om de verre verplaatsing te maken.”

Ik heb de indruk dat het steeds beter gaat. Het zou mooi zijn mocht ik die positieve lijn de komende weken kunnen doortrekken

Ook afgelopen zondag deed de 15-jarige veldrijder het meer dan behoorlijk. In Moerkerke kwam hij als 30ste over de meet, hij werd daarmee 20ste bij de tweedejaarsnieuwelingen. “Ik heb de indruk dat het steeds beter gaat. Het zou mooi zijn mocht ik die positieve lijn de komende weken kunnen doortrekken”, is Milan hoopvol. “Te beginnen dit weekend, met zaterdag het PK in Zarren en overmorgen de cross van Zonhoven. Twee wedstrijden waar ik naar uitkijk. Een kampioenschap is altijd belangrijk en daar mik ik op een plaatsje bij de eerste 20. Zonhoven wordt dan weer speciaal, omdat ik voor het eerst die kuil zal induiken. Op tv ziet dat er een beetje angstaanjagend uit, maar ik zie het helemaal zitten. Bovendien is Zonhoven een echte zandcross en ik rijd graag door het zand. Ik denk wel dat ik me zal amuseren.”

Optie wielrennen

Dat Milan helemaal gek is van de koers, blijkt ook uit zijn studiekeuze. Aan het MSKA van Roeselare volgt hij de optie brood- en banketbakkerij, met optie wielrennen. “Een heel toffe richting”, vertelt de renner van het CT Luc Wallays – JRR. “Vooral dat ik tijdens de lesuren kan trainen, is mooi meegenomen. Op dinsdag trekken we er met zijn allen op uit voor een veldrittraining van een drietal uur. En ook de woensdagnamiddag heb ik voldoende tijd om te trainen. Of ik geen moeite heb om van de taartjes en gebakjes te blijven? (lacht) Niet echt eigenlijk. Proeven doe ik wel, maar ik kan me perfect inhouden. En daarbij, ze zeggen toch altijd dat rijsttaartjes goed zijn voor coureurs”, knipoogt Milan. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.