Milan Fretin met Bredense roots blijft weg en piste combineren als eerstejaarsbelofte

Milan Fretin. © foto Bart
Stijn Moerman

Een van de nieuwe gezichten bij EFC-L&R-Vulsteke is de 18-jarige Milan Fretin. De eerstejaarsbelofte woont in Genk, maar heeft roots in Bredene via papa Steve.

“Het is plezant dat ik met EFC mijn beloftedebuut bij een West-Vlaamse ploeg kan maken. Nochtans had ik even schrik dat ik geen ploeg zou vinden. Ik kende immers een enorm pechjaar. Ziekte en blessures waren de rode draad doorheen mijn seizoen. Frustrerend en mentaal heel zwaar. Ik was immers boordevol ambitie aan mijn tweede jaar als junior begonnen.”

Toch boekte de Genkie nog drie zeges op de weg en was hij bijna niet uit de top tien weg te slaan. Van talent gesproken. “De voorbereiding verloopt alvast naar wens. Ik heb net mijn laatste pistewedstrijd achter de rug en leg nu de focus op de weg. Ik vind het alvast spannend. Mijn eerste jaar dient vooral om bij te leren, maar ik wil al af en toe iets tonen in het grotere werk. Voor mijn programma moet ik nog samenzitten met de ploeg. Ik combineer de weg met de piste en dat mag ook niet te zwaar zijn. Ik wil mezelf niet verbranden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier