Miel Tienpont maakt goede campagne als eerstejaarsnieuweling

Miel Tienpont. © foto Coghe
Redactie KW

Miel Tienpont maakt als eerstejaarsnieuweling een goede indruk. Niettegenstaande het seizoen nogal abrupt werd onderbroken, maakt de Zwevegemnaar van elke wedstrijd die nog rest het beste. Dat leverde hem onlangs in Lichtervelde nog een mooie elfde plaats op.

“Het gaat inderdaad wel goed, zeker de afgelopen weken. Eigenlijk rijd ik zelfs beter dan verwacht. Over Lichtervelde was ik echt content. Ik kon een mooie wedstrijd rijden, waar mogelijk sprong ik eens mee met een aanval… Daar kwam dan nog eens een deugddoende elfde plaats bij om het helemaal goed te maken. Ik was de weken daarvoor al een paar keer in de top 20 gefinisht, maar een elfde stek is nog een stapje hoger. Eigenlijk had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Ik was al aan het vrezen dat ik mijn eerste koersen niet zou kunnen uitrijden, maar het is juist omgekeerd. Op heel het seizoen heb ik slechts een drietal wedstrijden niet uitgereden. Ik mag dus tevreden zijn als eerstejaars.”

Zondag staat voor Miel het Belgisch kampioenschap in Affligem op het programma (de GP Affligem doet dit jaar dienst als alternatief BK, red.) en hij ziet het helemaal zitten. “Mijn resultaten doen natuurlijk wel dromen en ik heb de ambitie om er een mooie koers van te maken. Stiekem hoop ik op een toptwintig- of misschien zelfs toptienplaats. Ideaal zou zijn dat ik de hele tijd mooi voorin kan koersen en uiteindelijk met een groepje kan wegrijden”, aldus de leerling van Rhizo College Zwevegem.

De nieuweling van Gaverzicht-Be Okay is ook wel ambitieus naar volgend seizoen toe. “Een aantal topvijfplaatsen, of misschien eens podium of een overwinning zouden wel mogelijk moeten zijn. Dit jaar reed ik ook een goede tijdrit in Ruddervoorde, een vierde tijd bij de West-Vlaamse eerstejaars. Dat smaakt naar meer voor het PK tijdrijden. Deze winter zal ik me sowieso wat toeleggen op het tijdrijden.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier