Mieke Leeman gaat voor ereplaats op BK tijdrijden in Anzegem

Mieke Leeman. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Kan Mieke Leeman donderdag op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Anzegem beter doen dan haar zesde plaats van twee jaar geleden? “De vorm van de dag zal allesbepalend zijn”, stelt de Waregemse hardrijdster.

Mieke Leeman (40) is aan een meer dan degelijk seizoen bezig. Begin april veroverde de renster van het Oost-Vlaamse Isorex Cycling Team de bronzen plak op het provinciaal kampioenschap tijdrijden in Ruddervoorde, waar Ann-Sophie Duyck won voor Julie Van De Velde. “We krijgen een mooi traject voorgeschoteld in Anzegem”, zegt Mieke Leeman. “Het is een mix van rechte stukken, bochten en een beetje valsplat. Of deze omloop me beter ligt dan die in Ruddervoorde? De West-Vlaamse titelstrijd was volledig vlak, maar daar had je minder bochten, wat dan weer in mijn voordeel speelde.”

Voor de Waregemse is de nationale titelstrijd tijdrijden telkens weer haar grote doel. Dat het kampioenschap zich in haar achtertuin afspeelt, vormt nog een extra motivatie. “Ik zou wat graag bij de beste vijf eindigen, maar simpel wordt dat natuurlijk niet. Vorig jaar behaalde ik in Chimay de achtste plaats. Het seizoen voordien klokte ik de zesde tijd in Mol-Postel. Dat was mijn beste resultaat tot nog toe op een Belgisch kampioenschap tegen de klok.”

Sterk deelnemersveld

“Even goed doen zou al mooi zijn, want er komt een sterk deelnemersveld aan de start. Uittredend kampioene Ann-Sophie Duyck, Julie Van De Velde en Isabelle Beckers (die vorig jaar tweede werd op het BK, red.) doen altijd mee voor het podium. En dan is er ook nog Githa Michiels, die met succes begonnen is met tijdrijden. Ook Sarah Inghelbrecht (die onlangs de korte tijdrit won in Schellebelle, red.) is momenteel heel goed op dreef. Het zal dus een spannende strijd worden voor de ereplaatsen.”

“Ik heb me in elk geval zo goed mogelijk voorbereid. Mijn conditie staat op punt. Alleen jammer dat mijn gezondheid me nog altijd wat parten speelt. Hopelijk heb ik een goede dag. Dan zit er een mooie uitslag in”, besluit Mieke Leeman. (MVH)