Michael Vanthourenhout wint Berencross na knappe solo

© (Foto Coghe)
Redactie KW

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zaterdag de Berencross in Meulebeke gewonnen. De 25-jarige haalde het na een solo die hij had opgezet voor halfcross van zijn teamgenoot Eli Iserbyt. Belgisch kampioen Toon Aerts vervolledigde het podium. Daan Soete finishte als vierde. Michael Vanthourenhout won eerder al in het Franse Vittel en pakte in de Berencross zijn tweede zege van het seizoen.

Corné van Kessel trok als eerste het veld in, maar de Nederlander werd snel opzijgezet door Daan Soete die zo als eerste de trap mocht opstuiven. In zowat de 25e positie stokte het daar helemaal en werd de rest van het pak lange tijd opgehouden. Soete bleef al lopend de koppositie behouden in de zandbak, terwijl achter hem de Nederlander Lars van der Haar enkele plaatsen kon opschuiven door als eerste al rijdend door de zandpartij te klieven.

Eli Iserbyt trok in de tweede ronde fors door en pakte snel zowat 10 meter op de rest. De thuisrijder verslikte zich echter op de balkjes, kwam ten val en bezeerde zich aan de linkerdij. Iserbyt zakte zo terug waardoor Aerts en Vanthourenhout plots een voorgift kregen. Wat verderop dikte de kopgroep aan tot zes eenheden. Dat waren Toon Aerts, Quinten Hermans, Jim Aernouts, Daan Soete, Michael Vanthourenhout en de Nederlander Corné van Kessel. Eli Iserbyt volgde met Nicolas Cleppe op 10 seconden van de leiders.

Nog voor halfcross ontbond Michael Vanthourenhout zijn duivels en trok hij alleen in de aanval toen zijn ploegmakker Iserbyt bij het groepje met Belgisch kampioen Toon Aerts aansluiting vond. Aerts ging in de achtervolging op Vanthourenhout, maar kreeg Iserbyt mee als waakhond. Met nog twee ronden voor de boeg reed Vanthourenhout vijftien seconden voor het tweetal. Daan Soete volgde op een halve minuut, terwijl Corné van Kessel al 40 seconden moest goed maken.

Iserbyt ontdeed zich nog van Toon Aerts en begon aan de slotronde met een achterstand van 10 seconden op Michael Vanthourenhout. Laatstgenoemde kwam echter niet meer in de problemen en haalde het zo voor zijn ploegmakker. Michael Vanthourenhout volgt daarmee de dit jaar afwezige Mathieu van der Poel op als eindlaureaat van de Berencross.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier