Michael Vanthourenhout: “Dit parcours ligt me wel”

Op iets meer dan drie ronden van het einde brak zaterdag de veer bij Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal). Hij moest Mathieu van der Poel laten rijden en zou de Nederlander niet meer kunnen bijbenen. Het hoogst haalbare was dan ook een tweede plaats voor de Wingenaar en dat verwezenlijkte hij op de eerste editie van de Ambiancecross. “Dit parcours, met al dat draaien en keren, ligt me wel”, bekende Vanthourenhout na afloop.

© BELGA

“Met Eli Iserbyt erbij vooraan konden we het ploegenspel zijn gang laten gaan. Toen Mathieu van der Poel en ikzelf op kop kwamen, zal hij wellicht wel afgestopt hebben. Toen Mathieu op zijn beurt aanging, pakte hij snel tien tot twintig meter en die kloof kon ik niet meer dichten. Ik probeerde het wel nog, maar ook het springen over de balkjes zorgde er niet voor dat ik naderde, terwijl er daar wel seconden te rapen waren.”

Voor Wout van Aert zat er niet meer in dan een ereplaats. In de sprint moest hij nog Eli Iserbyt afhouden om zo niet naast de derde plaats te grijpen. “Toen Michael Vanthourenhout en Mathieu van der Poel weg reden, zat ik op mijn limiet nadat ik eerder een foutje had gemaakt aan de balken. Ik concentreerde me op de derde plaats en dat lukte ook. Ik kijk nu meteen al uit naar de cross van zondag in Koksijde”, aldus Van Aert.

De regerende wereldkampioen beseft dat het nog wat beter moet vooraleer hij met Van der Poel kan strijden voor de winst. Zondag verschijnt Van Aert nog aan de start in Koksijde, nadien vertrekt hij opnieuw op stage. Meteen na de cross in Wachtebeke zette Wout van Aert zich op de rollen en fietste wat los. “Alle beetjes helpen. Ik moet nog enkele procentjes beter worden en daar ben ik nu al aan het schaven”, lachte Van Aert.

“Eigenlijk moet je na een cross een uur losrijden om je lactaten weg te werken. Nu kan ik iets sneller recupereren. Op enkele minuten tijd kan je dit al doen, vandaar. Ik voelde me alvast veel beter dan vorige week.”

Michael Vanthourenhout:
© BELGA

(Belga – foto’s Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.