Michael Vanthourenhout 2e in Wachtebeke, Eli Iserbyt 4e

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft zaterdag de eerste editie van de Ambiancecross in Wachtebeke gewonnen. De Europese kampioen schudde iets voorbij halfcross Michael Vanthourenhout van zich af en kwam solo over de meet in Provinciaal Domein Puyenbroeck. Wingenaar Michael Vanthourenhout werd uiteindelijk op negen seconden tweede. Wout van Aert haalde het in een sprint om de derde plaats van Eli Iserbyt.

© BELGA

Het was David van der Poel die als eerste het veld in ging. Hij deed dat onder meer voor zijn broer Mathieu, Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Net voor het aansnijden van een bocht dook Gianni Vermeersch even het decor in na een fiks contact met Eli Iserbyt. Mathieu van der Poel liet halfweg de eerste ronde een gat vallen waardoor zijn broer even op kop kwam te liggen.

Michael Vanthourenhout 2e in Wachtebeke, Eli Iserbyt 4e
© BELGA

Van Aert dichtte de kloof en zo begon een groep met twaalf aan de tweede ronde. Iserbyt repte zich naar voor en hield het tempo zeer hoog. Zijn plaats werd echter snel ingenomen door zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout. Mathieu van der Poel ging aan de balken over de kop waardoor Van Aert en Michael Vanthourenhout met een kleine voorsprong konden beginnen aan de derde ronde. Mathieu van der Poel dichtte in zijn eentje de kloof en zo kregen we drie leiders. Wat verderop sloot voorin ook Gianni Vermeersch aan. Achter dit viertal volgden Iserbyt, Aerts, David van der Poel, Kevin Pauwels, Dieter Vanthourenhout, Tom Meeusen en Thomas Joseph.

Michael Vanthourenhout 2e in Wachtebeke, Eli Iserbyt 4e
© BELGA

Toen vooraan het tempo even stokte, slaagden Toon Aerts en Eli Iserbyt erin hun karretje bij de leiders aan te haken. Halfcross verslikte Wout van Aert zich eveneens in de balkjes en was zo meteen op achtervolgen aangewezen omdat Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout hierdoor een kloofje kregen. Met nog drie ronden voor de boeg liet de Europese kampioen zijn metgezel Michael Vanthourenhout in de steek. De strijd voor de derde plaats werd geleverd door Van Aert, Vermeersch en Iserbyt.

Michael Vanthourenhout 2e in Wachtebeke, Eli Iserbyt 4e
© BELGA

Mathieu van der Poel kwam in het slot van de wedstrijd niet meer in de problemen terwijl Michael Vanthourenhout met verve zijn tweede plaats consolideerde. Gianni Vermeersch van zijn kant moest Iserbyt en Van Aert laten rijden. In de sprint voor de laatste podiumplaats was Wout van Aert de sterkste.

Michael Vanthourenhout 2e in Wachtebeke, Eli Iserbyt 4e
© BELGA

(Belga – foto’s Belga)

Top 10

1. Mathieu van der Poel (Ned/Corendon-Circus) in 56:38

2. Michael Vanthourenhout op 0:09

3. Wout van Aert 0:27

4. Eli Iserbyt

5. Gianni Vermeersch 0:51

6. Toon Aerts 1:14

7. David van der Poel (Ned) 1:33

8. Dieter Vanthourenhout

9. Tom Meeusen 1:42

10. Kevin Pauwels 2:02

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.