Michael Jonckheere amuseert zich opnieuw na pechjaar

Michael Jonckheere. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het is misschien nog niet opgevallen, maar Michael Jonckheere is wel degelijk goed op de dreef dit seizoen. Alleen kon de elite zonder contract dat nog niet vaak vertalen in een opvallend resultaat. “Het gevoel zit wel goed, alleen blijven de koersen iets te veel op slot naar mijn mening. Ik moet het meer hebben van een open en harde koers.”

Zoek zaterdag, in de kermiskoers van Merkem, niet naar Michael Jonckheere in het pak. De renner uit het nabijgelegen Houthulst moet omwille van werkomstandigheden de koers van zaterdag laten schieten. “Best jammer, zo dicht bij mijn deur”, zucht de ambulancier bij First Care. “Maar het werk gaat voor hé. Dan zal ik me dan maar zondag in Oostnieuwkerke moeten tonen. Want met de conditie zit het best snor.”

“De conditie is beter dan de resultaten doen vermoeden”

Dat bewees de 28-jarige eliterenner zonder contract ook al in het afgelopen pinksterweekend. In Roeselare-De Ruiter pakte Jonckheere in het slot nog uit met een alles-of-niets-poging, maar werd hij terug opgeslokt door het peloton. “De laatste tijd eindigt het wel vaker op een groepssprint, terwijl ik het net meer moet hebben van een open en harde wedstrijd. Zoals in Beselare-Zonnebeke maandag. Daar werd ik elfde na een lastige wedstrijd met behoorlijk wat klimwerk. Dat toont aan dat de conditie dus beter is dan mijn meeste resultaten doen vermoeden.”

Pechjaar 2017

Nog een aantal mooie ereplaatsen erbij zouden de aanvaller alvast helpen om 2017 definitief achter hem te laten. Door problemen bij zijn vorige ploeg, enkele valpartijen en ziektes werd dat een echt pechjaar. “Ik was zelfs even het plezier in het fietsen verloren”, blaast Michael. “Gelukkig heb ik dat deze winter terug gevonden. Ook dankzij mijn nieuwe ploeg, Team Nikolaas-Chaletpark De Blekker. We zijn meer een vriendengroep dan een ploeg en gaan geregeld samen trainen. Bovendien heb ik dankzij hen ook het strandracen leren ontdekken. Dat werd deze winter een enorme meevaller en het is een leuke afwisseling tijdens de lange wintermaanden. Ik zou het zelfs niet meer kunnen missen.”

Extra motivatie

Jonckheere ziet het dus weer helemaal zitten, zeker nu de zomer en de criteriums eraan komen. “Ik houd wel van dat korte, explosieve werk”, knikt de Houthulstenaar. “Bovendien loopt alles ook privé op rolletjes. Ik woon sinds kort samen met mijn vrouw in Houthulst, zij steunt me voor de volle 100 procent in mijn hobby en weldra krijgen we samen ons eerste zoontje. Dat zorgt er alleen maar voor dat ik extra gemotiveerd ben”, besluit een stralende Michael Jonckheere. (BVS)