Mettepenningen looft Eli Iserbyt: “Mocht ik bondscoach zijn, dan duidde ik hem als kopman aan”

© belga
Redactie KW

Het EK veldrijden vindt komend weekend plaats. De heren en dames beloften, heren elite en vrouwen elite strijden om de Europese trui in Nederland. Pauwels Sauzen-Bingoal manager Jurgen Mettepenningen kan in alle categorieën huiswaarts keren met een gouden medaille. “Met Eli Iserbyt hebben we de topfavoriet in de ploeg”, zegt hij, “maar ook in de andere categorieën hebben we telkens gouden kandidaten in de rangen.”

Mettepenningen woonde woensdag de crosstraining bij van Eli Iserbyt. “We zijn klaar voor het EK! Een flitsende Eli Iserbyt gezien op training vandaag”, liet hij op Twitter optekenen. Duidelijke taal van de teammanager.

“Ik woon niet elke training bij”, zegt hij, “maar af en toe ga ik eens kijken, uit interesse, om te zien hoe het met de jongens gaat. En er staat nu een EK voor de deur, dan kan dat nooit geen kwaad om je eens te laten zien op training.”

Toon Aerts en Eli Iserbyt verzamelden elk al drie overwinningen dit seizoen. De West-Vlaming doorbrak de zegereeks van de Telenet Baloise Lions en won de laatste twee grote afspraken. Moet België met één uitgesproken kopman naar Nederland afreizen? “Dat is een goede vraag, maar ik ben geen bondscoach natuurlijk”, antwoordt Mettepenningen. “Er zijn twee renners die er de voorbije twee weken iets bovenuitstaken: Toon en Eli. En van die twee lijkt Eli me nog net iets sterker. Mocht ik bondscoach zijn, dan zou ik hem als de enige kopman aanduiden, maar daar moet natuurlijk Sven Vanthourenhout over beslissen. Eli heeft enorme progressie gemaakt de voorbije weken. Als je ziet hoe hij wint op de Koppenberg en hoe hij van de anderen wegreed, dat was indrukwekkend.”

Spannende strijd verwacht bij dames

Op een EK wordt evenwel in landenteams gereden, niet met merkenploegen en kan Mettepenningen uiteraard wel zijn mening geven, het is de bondscoach die de tactiek bepaalt. “Uiteraard”, aldus de teambaas, “ik kijk uit naar dat EK. Op dit parcours verwacht ik trouwens dat ook Laurens Sweeck dicht kan eindigen en Michael Vanthourenhout is zeker ook podiumrijp. Verder mogen we ook hopen in de drie andere categorieën met onze Nederlanders. Met Ryan Kamp hebben we de topfavoriet bij de beloften in de rangen, bij de dames beloften hoort ook Fem van Empel bij de kandidaten. Ze is geen topfavoriet, maar wel medefavoriet. En dan hebben we ook nog Denise Betsema bij de dames elite. Ik verwacht hier een spannende strijd tussen vijf dames. Het zou mij niet verbazen mocht het daar zelfs tot een sprint komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier